Nyolcszázmillió forintos fejlesztést hajt végre a Békés Vármegyei Központi Kórház
2023. június 26. 16:42

A kardiológiai és az onkológiai ellátás színvonalát növeli az a két eszközbeszerzés, amelyre csaknem 800 millió forint uniós támogatást nyert el a Békés Vármegyei Központi Kórház – közölte az egészségügyi intézmény hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a Békés Vármegyei Központi Kórház biztosítja a szív-, érrendszeri és onkológiai betegségben szenvedők komplex ellátását a vármegyében. Az elnyert támogatással a szívkatéteres és a regionális sugárterápiás ellátásban tudnak korszerű eszközöket beszerezni, amelyek révén csökken a várakozási idő, javulnak az érintettek életkilátásai, nő életminőségük – írták. Az új kardiológiai berendezés beszerzésével a szívkatéteres laboratóriumban tervezett és sürgősségi beavatkozás is végezhető egy időben.

A második szívkatéteres műtővel biztosítható az ilyen betegek mielőbbi és hatékony gyógykezelése – ismertették. A beruházás részeként korszerű hibrid SPECT/CT készüléket is beszereznek, amely a vezető halálokként gyakori daganatos betegségek diagnosztikájában jelent előrelépést. A képalkotó vizsgálatok alapján a szakorvosok biztonságosan tudják meghatározni azokat az irradiációt, besugárzást igénylő területeket, ahol a fájdalom csillapítása érdekében a kezelés szükséges. A beteg csontrendszerét érintő elváltozások eredményes kezelése, a teherviselő csontok stabilizálása a beteg életminőségét és életkilátásait egyaránt javítja – írták.

A Békés Vármegyei Központi Kórház Magyarország negyedik legnagyobb kórházaként, mintegy háromszázezer lakos egészségügyi szakellátásáért felel. A közfinanszírozott fekvőbeteg-ellátás kapacitása 1978 ágy, a fekvő- és járóbetegek ellátását mintegy háromezer munkatárs biztosítja – közölte az intézmény.

MTI
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Az Európai Parlament ne legyen bűnözők menedéke
    2023. február 9. és 11. között öt támadást hajtott végre egy külföldi állampolgárságú tagokból álló társaság Magyarországon. Hátulról rontottak rá emberekre, Őket egy meg nem valósult rendezvény résztvevőinek vélték. Különféle eszközökkel, köztük viperával és gumiborítású kalapáccsal brutálisan bántalmazták őket. A megtámadott kilenc ember közül négyen súlyos, öten könnyű sérüléseket szenvedtek.
  • Isten hozott, Barna
    Az egész futballvilág szorított Varga Barnabásért, csatárunk sikeres műtéten esett át. Ma kijöhetett a kórházból, és hazarepülhetett a gólkirály.
  • Terrorizmusfinanszírozás
    Az MNB-szabályozás bővíti a fokozott ügyfél-átvilágítás alá esők körét, egyebek közt a magas terrorizmusfinanszírozási kockázatot hordozó nonprofit szervezetekkel, a magas proliferációs kockázatot hordozó szervezetekkel vagy a stróman kockázatot hordozó, ám az ügyfélismereti beszélgetésben együtt nem működő tényleges tulajdonosú ügyfelekkel.
MTI Hírfelhasználó