Új helyszínen a hortobágyi hídivásár
2023. augusztus 19. 11:45

A kilenclyukú híd melletti vásártér felújítása miatt új helyszínen, a mátai lovasmajorban kezdődött meg az idei hídivásár a Hortobágyon szombaton - jelezte a település független polgármestere az MTI-nek.

Jakab Ádám elmondta: a helyi képviselő-testület döntése érelmében nem halasztották el a felújítási munkák miatt a vásárt, hanem ideiglenes helyszínen, a megszokottól kisebb területen tarják meg a kétnapos országos kirakodóvásárt.
   
A lovasnapoknak is helyet adó mátai lovasmajorban több mint száz árus kínálja a portékáit, ezúttal is jelen vannak a régi mesterségek mai művelői: bőrösök, szűrkészítők, fazekasok, kádárok, kosárfonók.
   
A hagyományoknak megfelelően augusztus 20-án a történelmi egyházak képviselői megáldják, illetve megszentelik az új kenyeret a Hortobágyon - tette hozzá a polgármester.
 

MTI
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
MTI Hírfelhasználó