Az északi, a nyugati, délnyugati szelet kísérik élénk lökések
2023. augusztus 30. 07:40

Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, így továbbra is többfelé várható zápor, zivatar, illetve eső is. Csütörtök napközben és a hét további részében viszont már szárazabb, a hétvégén néhány fokkal melegebb levegő áramlik fölénk.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig: az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett az ország nagyobb részén több, a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon csak pár óra napsütés valószínű. A Dunántúlon délelőtt elszórtan lehet zápor, az Alföldön és az Északi-középhegységben több helyen, nagyobb számban délután és este alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon az északi, másutt a nyugati, délnyugati szelet kísérik élénk lökések. Emellett az északnyugati tájakon erős, zivatarokban viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 20, 28, késő este 15, 20 fok között valószínű.

met.hu
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó