Néhol hószállingózás, szitálás előfordulhat
2023. december 8. 09:28

A havazást okozó mediterrán ciklon fokozatosan gyengül, majd távolodik hazánktól, emiatt pedig a csapadékhajlam is csökken. A nedvességi mező viszont felettünk marad, így jobbára borongós, ködös időben lesz részünk.

Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig: Hazánk nagyobb részén marad a túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő. Főként a Dunántúl nyugati részén, illetve északkeleten lehet szakadozottabb, kevesebb a felhőzet, itt akár több órára is kisüthet a nap. Néhol hószállingózás, szitálás előfordulhat. A Dunántúl északnyugati részein megélénkülhet a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt -1 és +2 fok között alakul, de a napos részeken enyhébb, a tartósabban ködös tájakon kissé hidegebb lehet az idő. Késő estére -6 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

met.hu
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó