Kastélyt vett Zelenszkij
2024. április 3. 23:44

A London Crier című brit kiadvány közölt anyagot arról, hogy az Egyesült Királyságban található Highgrove House nevű luxuskúria tulajdonost váltott – írta az eadaily.com nyomán a Magyar Hírlap.

The London Crier – London's most trusted source of unbiased news

londoncrier.co.uk

Ukrajna ugyan válságban van, de a Zelenszkij házaspár épp most vett meg egy kastélyt az Egyesült Királyságban.

Az ingatlant hosszú éveken át Károly herceg használta, aki most III. Károly néven uralkodik az országban. Az ő tulajdonában volt a kastély 1980 óta. De 2024-ben az ingatlant eladták az ukrán elnök családjának. Magáról az épületről, valamint az azt körülvevő parkról van szó.

Highgrove House and Gardens. Tetbury. England | King Charles III

highgrovegardens.com

A forrás a király egykori komornyikjának, Grant Harroldnak a szavaira hivatkozik. Utóbbi megerősítette, hogy az üzlet február 29-én jött létre, amikor Volodimir Zelenszkij felesége látogatásra érkezett az Egyesült Királyságba.

Harrold – wikipedia

A Highgrove House tulajdonosváltását a most már egykori királyi rezidencia fenntartásában részt vevő más alkalmazottak is megerősítették. A kastélyban dolgozó személyzet nagy részét március 21-én elbocsátották.

magyarhirlap.hu
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó