Balassi-idézettel köszönti hadseregünket az államelnök
2024. május 21. 13:58

„Vitézek, mi lehet ez széles föld felett szebb dolog az végeknél?" – az európai költőóriás, Balassi Bálint, a magyar királyi had egykori lovaskapitánya, a haza védelmében Esztergomnál hősi halált halt vitéz ezen verssora van felírva Sulyok Tamás videós köszöntésének címeként a kezdőkép homlokára. 

null

Az alaptörvény szerint a Magyar Honvédség főparancsnoka az államfő. Sulyok Tamás a jubileumi, 175. évben köszöntötte Görgei, Mészáros Lázár, Petőfi, Klapka és a többi hős mai utódait.

– Önök esküjükhöz híven a garanciái Magyarország függetlenségének és a magyar emberek biztonságának – fogalmazott közösségi oldalán Sulyok Tamás, aki a magyar honvédelem napja alkalmából köszöntötte a honvédelem kötelékében dolgozókat.

A köztársasági elnök videós bejegyzésében maga is katonai egyenruhát öltve beszélt arról, hogy békeidőben is elkötelezett honvédekre van szükség.

– Legyenek mindig példamutató emberfők a jövő generációi előtt is, mert a hazának még a békeidőkben is elkötelezetten szolgáló honvédekre van szüksége. Köszönöm tartásukat, köszönjük elhivatottságukat, és legyenek méltó utódai a több mint 175 éve íródó hazai honvédelemnek! A hazáért mindhalálig! – fogalmazott.

magyarnemzet.hu/Gondola
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
MTI Hírfelhasználó