Klaus Schwab lemond a WEF „napi irányításáról"...
2024. május 22. 12:47

A Világgazdasági Fórum kedden megerősítette, hogy Klaus Schwab alapító, több mint 50 évnyi vezetés után távozik a szervezet napi irányításától.

WEF founder, executive chairman Klaus Schwab to step back from current role  - BusinessToday

Schwab – business today

Azt állították, hogy a lépés egy többéves stratégia része, amelynek célja az irányítási struktúra megváltoztatása, az irányítás áthelyezése az elnökre és az igazgatóságra. Børge Brende jelenleg a WEF elnöke.

Børge Brende | World Economic Forum

Brende – the world eeconomic forum

A fórumon nem derült ki, hogy ki lesz Schwab utódja, és ki lesz a svájci davosi elit éves találkozó arca.

"2015 óta a Világgazdasági Fórum egy összehívó platformból a köz-magán együttműködés vezető globális intézményévé alakul" - áll a WEF CNBC-nek adott nyilatkozatában.

"Az átalakulás részeként a szervezet egy tervezett irányítási evolúción is átesett, az alapítók által irányított szervezetből olyanná alakult, amelyben az elnök és az igazgatóság teljes körű végrehajtói felelősséget vállal" - tette hozzá a fórum.

A nonprofit agytröszt megerősítette, hogy Schwab a kuratóriumi elnöki tisztségre vált. Hozzátette, hogy az igazgatótanács négy stratégiai bizottság köré szerveződik, „hogy tovább erősítsük munkánk hatását”.

A WEF szerint a vezetőváltás a következő, 2025 januárjában esedékes davosi összejövetel előtt befejeződik.

cnbc.com
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Az Európai Parlament ne legyen bűnözők menedéke
    2023. február 9. és 11. között öt támadást hajtott végre egy külföldi állampolgárságú tagokból álló társaság Magyarországon. Hátulról rontottak rá emberekre, Őket egy meg nem valósult rendezvény résztvevőinek vélték. Különféle eszközökkel, köztük viperával és gumiborítású kalapáccsal brutálisan bántalmazták őket. A megtámadott kilenc ember közül négyen súlyos, öten könnyű sérüléseket szenvedtek.
  • Isten hozott, Barna
    Az egész futballvilág szorított Varga Barnabásért, csatárunk sikeres műtéten esett át. Ma kijöhetett a kórházból, és hazarepülhetett a gólkirály.
  • Terrorizmusfinanszírozás
    Az MNB-szabályozás bővíti a fokozott ügyfél-átvilágítás alá esők körét, egyebek közt a magas terrorizmusfinanszírozási kockázatot hordozó nonprofit szervezetekkel, a magas proliferációs kockázatot hordozó szervezetekkel vagy a stróman kockázatot hordozó, ám az ügyfélismereti beszélgetésben együtt nem működő tényleges tulajdonosú ügyfelekkel.
MTI Hírfelhasználó