Egy hónap múlva átvesszük az EU-elnökséget
2024. június 2. 09:55

Az idei év második felében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek keretében a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek az akadálymentesítésre. Az ezzel kapcsolatos közös feladatokat Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára és a Miniszterelnöki Kabinetiroda képviseletében Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vette végig - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a megbeszélésen elhangzott, hogy a 2024-es magyar uniós elnökség alatt a fogyatékossággal élőket érintő ügyeknek kiemelt jelentőségük van: közös cél, hogy elősegítsék az egyenlő lehetőségeket, különös tekintettel a fogyatékossággal élő emberekre. A cél, hogy a magyar elnökség ideje alatt minden elnökségi rendezvény fizikailag és infokommunikációsan is akadálymentes legyen, lehetővé téve a legszélesebb körű részvételt és az egyenlő hozzáférést.
   
Azt írták: a szakmai egyeztetésen a miniszterelnöki biztost kérték fel a magyar elnökség által szervezett programok fizikai és infokommunikációs akadálymentesítésének társadalmi koordinációjára.
   
A közös munkában fontosnak tartják a partnerségek kialakítását és a fogyatékossággal élőket képviselő érdekvédelmi szervezetek aktív bevonását is - tudatta közleményében a KTK.
 

mti
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Az Európai Parlament ne legyen bűnözők menedéke
    2023. február 9. és 11. között öt támadást hajtott végre egy külföldi állampolgárságú tagokból álló társaság Magyarországon. Hátulról rontottak rá emberekre, Őket egy meg nem valósult rendezvény résztvevőinek vélték. Különféle eszközökkel, köztük viperával és gumiborítású kalapáccsal brutálisan bántalmazták őket. A megtámadott kilenc ember közül négyen súlyos, öten könnyű sérüléseket szenvedtek.
  • Isten hozott, Barna
    Az egész futballvilág szorított Varga Barnabásért, csatárunk sikeres műtéten esett át. Ma kijöhetett a kórházból, és hazarepülhetett a gólkirály.
  • Terrorizmusfinanszírozás
    Az MNB-szabályozás bővíti a fokozott ügyfél-átvilágítás alá esők körét, egyebek közt a magas terrorizmusfinanszírozási kockázatot hordozó nonprofit szervezetekkel, a magas proliferációs kockázatot hordozó szervezetekkel vagy a stróman kockázatot hordozó, ám az ügyfélismereti beszélgetésben együtt nem működő tényleges tulajdonosú ügyfelekkel.
MTI Hírfelhasználó