Idős asszonyra támadt, ott felejtette a zsebtelefonját – 7 év fegyház
2024. június 13. 12:44

Jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék szexuális erőszak, testi sértés és magánlaksértés bűntette miatt egy férfit, aki az otthonában megtámadott és megerőszakolt egy idős asszonyt egy hajdú-bihari településen - tájékoztatta a törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Dobó Dénes azt írta, a másodfokon eljáró bíróság ezzel helybenhagyta a Hajdúböszörményi Járásbíróság 2024. január 31-én meghozott döntését.
   
Az ítélet szerint a vádlott 2023. augusztus 19-én este a családjával, majd az ismerőseivel egy rendezvényen vett rész az egyik Hajdú-Bihar vármegyei városban, ott jelentős mennyiségű szeszes italt fogyasztott, ittas állapotba került.
   
A férfi hajnali két óra körül gyalog indult haza, de végül nem a lakásához ment, hanem egy közeli házhoz, ahol egy idős asszony egyedül élt. A vádlott átmászott a kerítésen, és meglátta, hogy az utcafront felőli ablak nyitva van. Letépte az ablakról a szúnyoghálót és bemászott a lakásba.
   
Az idős asszony az ágyában aludt, de a zajra felébredt. A férfi rátámadt, felhúzta a hálóingét, majd vele az akarata ellenére többször közösült.
   
A bűncselekmény után a vádlott kimászott az ablakon és távozott, de a mobiltelefonját véletlenül a lakásban hagyta.
   
Az asszony az eset során nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.
 

mti
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Vitézy Dávid nem ijedt meg a lapáttal fenyegetőtől
    „Lapáttal fogjuk agyonverni" – így fenyegette meg Vitézy Dávidot Karácsony Gergely. A fiatal várospolitikus nem ijedt meg: elindult a főpolgármesteri címért, és majdnem győzelmet aratott. Most a saját beadványának visszautasítását infantilis tapsikolással ünneplő Karácsonnyal szemben a még nevetségessebbé tevő iróniával él Vitézy.
  • Az Európai Parlament ne legyen bűnözők menedéke
    2023. február 9. és 11. között öt támadást hajtott végre egy külföldi állampolgárságú tagokból álló társaság Magyarországon. Hátulról rontottak rá emberekre, Őket egy meg nem valósult rendezvény résztvevőinek vélték. Különféle eszközökkel, köztük viperával és gumiborítású kalapáccsal brutálisan bántalmazták őket. A megtámadott kilenc ember közül négyen súlyos, öten könnyű sérüléseket szenvedtek.
  • Isten hozott, Barna
    Az egész futballvilág szorított Varga Barnabásért, csatárunk sikeres műtéten esett át. Ma kijöhetett a kórházból, és hazarepülhetett a gólkirály.
MTI Hírfelhasználó