Több mint 33 milliárdos fejlesztés lehet Szekszárdon
Több mint 33 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg Szekszárdon a megállapodás értelmében, amelyet Orbán Viktor írt alá Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármesterrel.
2016. február 23. 14:40

A kormányfő a közös sajtótájékoztatón a részletekről szólva elmondta: hőszállító csővezeték épül a paksi atomerőműből Szekszárdra a távhőrendszer fenntartására, amivel csökkenthetők a távhővel fűtők költségei.

Ezen felül megállapodás született egyebek mellett a szekszárdi ipari park bővítéséről, a borvidék úthálózatának fejlesztéséről, egy korszerű szakképző központ kialakításáról, egy négycsillagos szálloda felépítéséről, a dunai kikötő átalakításáról, a gemenci kisvasút meghosszabbításáról és egy új sportcsarnok építéséről is - sorolta Orbán Viktor.

MTI
 • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
  A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Brüsszel támadásba lendült: bemutatták a „jogállamisági jelentést”
  Vera Jourová vezetésével bemutatták Brüsszelben a magyar és lengyel kormányok által ellenzett jogállamisági jelentéseket. A Magyarországról szóló dokumentum legkritikusabb része a hazai médiapiacról szól és a papírformának megfelelően az Index ügye is visszaköszön benne.
 • Újabb megelőző intézkedések lépnek életbe
  Mindenkinél, akinél felmerül a fertőzés gyanúja, térítésmentesen elvégzik a koronavírus kimutatására alkalmas PCR-tesztet - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
 • Tíz pontban a magyar médiáról
  A magyar sajtópiac kiegyensúlyozott, nagyságrendileg ugyanannyian tájékozódnak konzervatív, mint balliberális forrásokból – derül ki a Médianéző Központ legújabb elemzéséből. A tanulmány átfogó képet ad a magyar sajtópiac helyzetéről, rámutatva arra, hogy 2010 óta folyamatosan növekszik a balliberális médiumok száma, s hogy Magyarország legjelentősebb médiavállalkozásai kormányhoz való viszonyuktól függetlenül nyereségesek.
MTI Hírfelhasználó