Alapjogokért Központ: Orbán megoldása vetekszik Merkelével
Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjének legfőbb üzenete, hogy a világ változóban van, és ezzel együtt a világrend is.
2016. február 29. 13:40

Ezt jelentette ki Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Történelmi jelentőségű a tavalyi év, ekkor indult be a hatalmas méretű, újkori népvándorlás, amiről korábban azt hittük, csak egy történelmi fogalom, aztán megtapasztaltuk a valóságban. Ha csak a mostani küldő országokat vesszük alapul, akkor a népvándorlásnak még tízmilliós bázisa van. Ha azt nézzük, hogy Fekete-Afrika is megindul, annak beláthatatlan következményei vannak – hangoztatta.

Európában mi azon örömködünk, hogy kicsit kevésbé fogyunk, addig Szíria az elmúlt 50 évben megötszörözte a lakosságát – vetette fel.

Európának szakítania kell azzal az ideológiával, ami összekeveri a hazugságot az igazsággal, és lehetetlenné teszi, hogy megoldják a problémákat – érvelt az igazgató, aki utalt a kormányfő beszédére, miszerint Brüsszel azért nem képes megoldani a migrációs válságot, mert elkendőzi a valódi problémát, és mindig talál egy újabb védelmezendő kisebbséget, vagy egy álproblémát, amivel inkább lehet foglalkozni ahelyett, hogy szembenéznének a valósággal.

A legtöbb országban a két nagy párt ugyanazon a térfélen, a politikai korrektség térfelén próbált meg játszani, és mindenkit, aki mást mondott, populistának neveztek, kirekesztettek. Ez a trend most megtörni látszik Európában. Magyarországon egy jobboldali párt volt az, mely szakított a hagyománnyal, de Szlovákiában például a Robert Ficó vezette szociáldemokrata kormány teszi ezt. Ahol pedig még nem játszódott le ez a folyamat, azt látjuk, hogy a nagy pártok folyamatosan visszaesnek, és a választók kisebb pártokat támogatnak. Utóbbiakat sokszor populistának bélyegzik, de legalább ki merik mondani a problémákat – magyarázta.

Arra a felvetésre, miszerint az unió részéről retorziók érhetik az országot Orbán Viktor beszéde miatt, Kovács István azt mondta: ha uniós forrásokat vonnának meg, az jogi nonszensz lenne. Az elszigetelődés veszélye kapcsán pedig megemlítette: amikor felvetődött a migránsok uniós elosztása, Magyarország volt az egyetlen, mely egyértelművé tette, nem kér ebből. Utána volt öt ország, mely erre az álláspontra helyezkedett, mára pedig Orbán Viktor megoldása Angela Merkel német kancelláréval vetekszik – vélekedett.

A Fidesz kezdeményezte népszavazás arra kötelezné a magyar országgyűlést, fogadjon el egy törvényt, ez rögzíti a magyar kormány tárgyalási mandátumát valamennyi kérdésben, mely szerint Magyarországra nem magyar állampolgárokat telepítenének be – jegyezte meg.

Kossuth Rádió /180 perc
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó