Spöttle: a migránsok csak a pénzért jönnek
Európa elkésett
Megszokott közel-keleti, ázsiai vagy afrikai országokban, hogy a személyi okmányokban január 1-je szerepel születési időpontként - jelentette ki Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.
2016. március 3. 11:01

Nem mindenhol van olyan önkormányzati rendszer, mint nálunk. Kis falvakban 2-3 évente jön egy ügyintéző, megkérdezi, mikor született a gyermek, azt mondják, hát akkor, amikor hideg volt, és beírják a január 1-jét – magyarázta annak kapcsán, hogy Szerbia és Macedónia nem enged be migránsokat, mondván, hamisak a papírjaik, mindegyikben január 1-je születési időpont szerepel.

Európa elkésett, rengeteg idegen harcos, bűnöző jöhetett át, ezt nemcsak az olasz titkosszolgálat állítja immár, hanem Philip Breedlove NATO-főparancsnok is – hívta fel a figyelmet.

Beszélt arról is: rengetegen érkeznek az utóbbi időben Marokkóból és Algériából Németországba, és trükkös lopásokból élnek, a lakosságnak és a rendőrségnek pedig „nagyon tele van már a hócipője velük”, mert többnyire kiskorúakról van szó, akiket ki sem lehet toloncolni.

Most elkaptak egy 16 éves marokkói srácot, aki regisztráltatta magát három országban, mindenhonnan kapja a segélyt, és közben utazgat. Volt Barcelonában, Brüsszelben, Párizsban, vagyis „kis világkörüli úton van az adófizetők pénzén”. Ez eléggé kiveri a biztosítékot azok között, akik Németországban adóznak – tette hozzá.

Megemlítette azt is: Törökországból a migránsokkal sok olyan ember visszatér Németországba, akiket korábban kiutasítottak. Az utóbbi időben Indiából, Nepálból, Algériából, Marokkóból jött sok migráns. Sokan az otthoni keresetük három-négyszeresét kapják meg Európában segélyként, vagyis három-négyszerese ez életszínvonaluk, mintha otthon maradnának – emelte ki a szakértő.

Görögországban szerinte immár több mint 25 ezren „sátraznak”, és „ez bármikor robbanhat”. Ha hónapokig lakom egy athéni közparkban, akkor az azért nem olyan nagy „flash”. Biztos, hogy lesz közöttük egy-két hangadó, és meg fognak indulni. Eddig azt tapasztalták, hogy erőszakkal elérnek mindent, úgyis átmennek a határon, „Merkel a mi anyukánk”. (…) Erre építenek, hogy itt vagyunk mi 20 ezren, és van az a pár száz rendőr, katona, aki úgysem fog minket feltartóztatni. A kérdés az, hogy bevetnek-e olyan technikai eszközöket, akár lőfegyvert is, amivel megállítható ez a hatalmas tömeg – fogalmazott.

A migránsok a gazdag országokat célozták meg, eszük ágában sincs olyan országokba jönni, mint Magyarország, ahol nincs több száz eurós szociális segély. (…) Ezek a pénzért jönnek, nem azért, mert menedéket keresnek, azt megkaphatnák Görögországban és Törökországban. Ezeket az embereket egyértelműen a gazdasági érdekek motiválják – szögezte le.

Ha én az életemet féltem, vagy a családom életét, elérek egy biztonságos európai országba, fellélegzek, és elkezdek integrálódni. Ők azonban nem, ők világ körüli úton vannak igazából, és ezt Európának nem lenne szabad tűrnie. (…) Nem tudjuk, ezek az emberek kicsodák, milyen motivációval jönnek, egyszerűen áramlanak Európa felé, és ennek gátat kell szabni, különben ez előbb-utóbb katasztrófához vezet – hangoztatta Georg Spöttle.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
  • Állam- és kormányfők a demográfiai csúcson
    Közös konferencianyilatkozatot ír alá Orbán Viktor miniszterelnök az eseményen részt vevő állam- és kormányfőkkel a csütörtökön kezdődő IV. budapesti demográfiai csúcson - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó