Csányi Sándor: nem lehet átgyalogolni a magyar válogatotton
További két évvel, 2018. június 30-ig meghosszabbította szerződését Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - közölte az MLSZ elnöke. Csányi Sándor kiemelte, hogy a német szakember a jövőben is ellátja a Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatói feladatait.
2016. március 21. 18:22

A nyári Európa-bajnokság után is folytathatja munkáját Bernd Storck, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, miután 2018. június 30-ig meghosszabbították a szerződését - közölte Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

"A kiszámíthatóság, a tervezhetőséget, a stabilitást előtérbe helyezve, és azt, hogy az MLSZ hosszútávon gondolkodik, egyességre jutottunk és Bernd Storckkal és a pályaedzőjével, Andreas Möllerrel a szerződést 2018. június 30-ig meghosszabbítottuk. Úgy ítéltük meg az elmúlt időszakbeli munkája alapján, nemcsak mint szövetségi kapitány, hanem korábban sportigazgatóként az utánpótlás terén végzett munkája alapján is, hogy megérdemli a bizalmat. Bernd Storck, ahogy eddig is, sportigazgatóként és szövetségi kapitányként is folytatja a megbízását és lehetősége van arra az utánpótlás területén, ha feladatai úgy kívánják, felvegyen maga mellé segítőt, ahogy a válogatottnál Möller úr segíti."

Az MLSZ első embere arról is beszélt, hogy az Európa-bajnoki kvalifikáció csak egy állomása volt egy többéves munkának, az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezőn is jó eredményeket várnak a szövetségi kapitánytól és a nemzeti együttestől.

"A döntéssel hangsúlyozni szeretnénk, hogy az Európa-bajnokság döntőjébe való kijutást és az ottani szereplést egy állomásnak tartjuk, a végcél az, hogy a magyar labdarúgó-válogatott tartósan sikeres legyen. Ebben igen fontos szakasz lesz a világbajnoki selejtező-sorozat, amely már szeptemberben elkezdődik."

Csányi Sándor képesnek tartja a válogatottat arra is, hogy a nyári kontinensviadalon is jó eredményeket érjen el.

"Kizártnak tartom, hogy a magyar válogatotton csak úgy át lehessen gyalogolni a csoportmérkőzéseken."

A horvátok elleni szombati mérkőzés az MLSZ elnöke szerint remek lehetőség az Európa-bajnoki felkészüléshez.

"Storck azt kérte a szövetségtől, hogy erős csapatokat válasszunk. Azt mondja, erős a horvát válogatott, de erősek vagyunk mi is. Csak erős válogatottak ellen lehet felmérni, mire képes a magyar csapat és a játékosok."

Csányi Sándor kiemelte, a válogatott májusi ellenfelét várhatóan a héten jelentik be.

InfoRádió
  • Hadházy Ákos körül elfogyott a levegő
    Már a baloldal sem kér a botrányhősből, aki egyéniben mindeddig csúfos kudarcot vallott, csak listáról jutott be az Országgyűlésbe.
  • 340 millió keresztényt üldöznek a világon
    Drámai kép rajzolódik ki az Open Doors keresztény emberi jogi szervezet tavalyi évet áttekintő jelentéséből, melyet január 13-án mutattak be az olasz képviselőházban.
  • Armin Laschetet választották meg a CDU elnökének
    Armin Laschet, Észak-Rajna–Vesztfália miniszterelnökének győzelmét hozta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító, online kongresszusa. Laschet borítékolhatóan CDU-elnök lesz, ám közel sem biztos, hogy ő váltja majd Angela Merkelt a kancellári székben az őszi szövetségi parlamenti választásokat követően.
MTI Hírfelhasználó