Gyurcsányék Tóbiást jelölnék az MSZP élére
Az MSZP rovására érhet el jó eredményt a Demokratikus Koalíció, ha a szocialisták nem fognak össze velük a választásokon – üzente meg a júniusi tisztújításra készülő MSZP-nek a Gyurcsány-párt.
2016. március 25. 12:50

A DK nem titkolt szándéka, hogy az MSZP-vel együtt vágjanak neki a választásoknak, így nem mindegy nekik, ki lesz az elnöke. A DK „üzenőfalának” nevezhető Európa kávézó blogon közzétett írásból kiderül: fő szempontjuk, hogy az MSZP vezetője mennyiben „Gyurcsány-fóbiás”. Így az elnöki posztra bejelentkező Szanyi Tibor megkapja a magáét, aki a lipótmezei elmegyógyintézetbe, s a Csillag börtönbe is elküldte már Gyurcsányt. Mint fogalmaznak: nem tudni, hogy miközben Szanyi „dögös” szervezetet szeretne, „szán-e bármilyen szerepet ebben az általa Brüsszelbe utaztatott gój motorosoknak”.

Ezután a másik elnökaspiránsra, Harangozó Tamásra húzzák rá a vizes lepedőt, mert a frakcióvezető-helyettes kijelentette: „Gyurcsány Ferenccel nem megy. Ő akarva vagy akaratlanul egyszerre két dolgot teljesít: megosztja a baloldalt, és egyben tartja a Fidesz szavazóbázisát”. A DK-s blog szerint különös, hogy azután mondja ezt, „hogy az MSZP és a DK közös (!) jelöItje agyonverte a Fideszt Salgótarjánban”.

Gyurcsányék szerint „beugorhat még Botka László, akit a pártban csak Vaci Laciként emlegetnek, és aki ugyancsak Gyurcsány-fóbiában szenved”. Az írás arra a következtetésre jut, hogy a legnagyobb eséllyel Tóbiás József vág neki a megméretésnek. „Őt erősítheti, hogy amikor mindenki kihátrált, ő beugrott, továbbá a tarjáni siker is. Korábban ő is tett megjegyzéseket a szövetséges pártra, bár az utóbbi időben efféle megszólalásai kétségkívül ritkultak” – hízelegnek.

Felróják viszont, hogy az MSZP-ben ma az a hang a legerősebb, hogy önállóan akarnak indulni a választáson, mert úgy érzik, így érhetik el a legjobb eredményt. „A DK-hoz való viszony, a velük való együttműködés ezért is nyomasztja őket, mert Gyurcsányék önállóan is simán bejutnak, ráadásul egy jó kampánnyal komoly eredményt is elérhetnek, akár a szocialisták rovására” – fogja fenyegetőre a DK-s blog.

Hogy Gyurcsányék reményei beteljesednek-e, nem tudni, az viszont biztos, hogy Tóbiás József a Magyar Időknek nemrég adott interjújában kijelentette: a választásokon nem összefogásnak, hanem a választókerületekben helyi társadalmi szövetségnek kell létrejönnie. „Engem nem foglalkoztatnak Gyurcsány Ferenc nyilatkozatai, ezek nem befolyásolják a döntéseinket” – állította.

magyaridok.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Hazánk kormánya elhivatott a családtámogatás ügyében
  Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
 • Katolikus ifjúsági házat avattak Székelyföldön
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az avatóünnepségen elmondta: a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye ifjúsági rendezvényeinek központjává váló létesítmény megszentelt helyen, a fogyatékkal élőket táboroztató Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Háza szomszédságában épült.
 • Farkas Dániel lett a Fidelitas elnöke
  A Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusa Farkas Dánielt választotta meg elnöknek szombaton - közölte a szervezet a közösségi oldalán.
MTI Hírfelhasználó