Magyarországot is fenyegeti az Iszlám Állam
Az Iszlám Állam médiafelelős cége, az Al Wafa közleményei szerint a brüsszeli merényleteket csak egy terrorsorozat nyitányának szánták.
2016. március 30. 10:40

A Washington Times cikke szerint az Iszlám Állam egyebek mellett azt közölte: „Ma Brüsszel és a reptér, holnap Portugália vagy Magyarország jöhet. Bombákkal, robbanó övekkel és puskákkal jöttünk. Koporsókban küldünk benneteket a pokolra.”

A Washington Times a Közel-Keleti Kutatóintézet (MEMRI) közösségi médiát elemező jelentése alapján közölt részleteket az Iszlám Állam médiafelelős cége, az Al Wafa közleményeiből. A terrorszervezet nyilatkozatai alapján a március 22-i robbantásokat csak egy erőszakhullám kezdetének szánták. Több európai országra és az Egyesült Államokra is lecsapnának a jövőben.

„Ma tönkretesszük a becsületeteket, ma véget vetünk a mítoszotoknak, ma foglyul ejtjük asszonyaitokat és eladjuk őket a rabszolgapiacon a tisztátalanoknak fenntartott áron. Ma elvesszük a gyermekeiteket és muszlimok között neveljük őket, ameddig fel nem nőnek, harcolnak és betörik azok orrát, akik még megmaradtak közületek.” – nyilatkozta az Al Wafa.

Valamivel később konkrétan Magyarországot érte fenyegetés. „Ma Brüsszel és a reptér, holnap Portugália vagy Magyarország jöhet. Bombákkal, robbanó övekkel és puskákkal jöttünk. Koporsókban küldünk benneteket a pokolra. Igen, a Mindenható Allah által le fogunk csapni az éjszakai klubokra, a stadionokra, az iskolákra és az egyetemekre; szárazföldön, tengeren és mindenhol. Célba vesszük a katonaságot, a rendőrséget, nőket, férfiakat, az időseket és gyermekeket. Senkit nem hagyunk életben.” – zárult a nyilatkozat.

A Közel-Keleti Kutatóintézet azonban elemezésében kiemeli, hogy Magyarország és Portugália említésével valószínűleg csak azt akarta nyomatékosítani az Iszlám Állam, hogy az EU egyetlen állama sem érezheti magát biztonságban.

Washigton Times/Mandiner
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó