Pénzt adhat a kormány lakásfelújításra
Július elejére várható a családi házak energiafelújítási pályázatainak térségenkénti kiírása.
2016. április 3. 12:29

A vissza nem térítendő támogatás aránya összetettségtől függően le- és felfelé is eltér majd az átlagos 50%-tól.

Júliusban elkezdődik a családi házak vissza nem térítendő energiahatékonysági támogatásainak a pályázata - írja a NOL. Ezt követően egymás utáni munkanapokon az ország hét térségében lehet majd jelentkezéseket beadni elektronikusan a támogatásra. Ezúttal a korábbiaknál összetettebb felújítások állami támogatása lesz a cél, mint azt korábban Szabó Zsolt felelős államtitkár nyilatkozta.

A vissza nem térítendő, vagyis ingyenes támogatás aránya attól függ majd, hogy a tulajdonos hány fajta energiahatékonysági beruházásra vállal kötelezettséget. Támogatást lehet kérni többek között a szigetelést, fűtésfelújítást és a megújuló energiák hasznosítását szolgáló fejlesztésekre.

A nemzeti fejlesztési tárca árpilis 6-án, a Construmán fogja bejelenteni a részleteket, amelyről eddig annyit tudunk, hogy pénzügyi kerete jóval meghaladja az eddigi fejlesztésre szánt összegeket.

blikk.hu
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó