Beke Pál emlékkonferenciát tartanak
Április 19-ig lehet jelentkezni a „Méltóságkereső” című konferenciára, mely különösen hasznos ismereteket és fontos mondanivalót közvetít a – kiváltképp a településeken, helyi szinten – közösségfejlesztő munkát végző szakembereknek.
2016. április 15. 22:08

A Beke Pál emléke előtt tisztelgő rangos eseményt 2016. április 21-én a Nemzeti Művelődési Intézetben rendezik meg: a helyi jó közösségfejlesztő gyakorlatok bemutatása mellett először lép a szakmai nyilvánosság elé a faluház mozgalmat feldolgozó „Belül kell felépíteni a házat – Faluház mozgalom és közösségfejlesztés” című film, valamint sor kerül a Beke Pál Emlékcím ünnepélyes átadására is. A filmet Zajti Ferenc rendezte, elkészítését a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

A „Méltóságkereső” konferencia időpontja: 2016. április 21. 10:00 – 15:15

„Belül kell felépíteni a házat – Faluház mozgalom és közösségfejlesztés” című film díszbemutatója: 16:30

Helyszín: Nemzeti Művelődési Intézet (Budapest, I. kerület, Corvin tér 8.), Színházterem

 

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció és részletes program: www.nmi.hu/Hirek/Meg-lehet-jelentkezni-a-Beke-Pal-emlekkonferenciara

 

A konferencia a Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete, Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, Közösségfejlesztők Egyesülete, Magyar Comenius Társaság, a Nemzeti Művelődési Intézet, valamint a Települési Gyermekönkormányzatokat Segítők Egyesülete közös rendezvénye.

 

gondola, NMI
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor reméli, a bevándorlást ellenzők egész Európában megerősödnek
  Orbán Viktor miniszterelnök azt reméli, hogy az európai parlamenti (EP-) választáson a bevándorlást ellenző erők egész Európában megerősödnek, és a bevándorlást ellenző politikai vezetők jutnak jóval nagyobb szerephez a következő öt évben.
 • Nemzetközi részvételi adatok és nem hivatalos eredmények
  Ma huszonegy uniós tagállamban – köztük Magyarországon – tartanak európai uniós választásokat. Hét országban már korábban megtartották az Európa jövője szempontjából kulcsfontosságú voksolást, és egyes tagállamok esetében pedig már az eredményekre vonatkozó becslések is rendelkezésre állnak.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
MTI Hírfelhasználó