Beke Pál emlékkonferenciát tartanak
Április 19-ig lehet jelentkezni a „Méltóságkereső” című konferenciára, mely különösen hasznos ismereteket és fontos mondanivalót közvetít a – kiváltképp a településeken, helyi szinten – közösségfejlesztő munkát végző szakembereknek.
2016. április 15. 22:08

A Beke Pál emléke előtt tisztelgő rangos eseményt 2016. április 21-én a Nemzeti Művelődési Intézetben rendezik meg: a helyi jó közösségfejlesztő gyakorlatok bemutatása mellett először lép a szakmai nyilvánosság elé a faluház mozgalmat feldolgozó „Belül kell felépíteni a házat – Faluház mozgalom és közösségfejlesztés” című film, valamint sor kerül a Beke Pál Emlékcím ünnepélyes átadására is. A filmet Zajti Ferenc rendezte, elkészítését a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

A „Méltóságkereső” konferencia időpontja: 2016. április 21. 10:00 – 15:15

„Belül kell felépíteni a házat – Faluház mozgalom és közösségfejlesztés” című film díszbemutatója: 16:30

Helyszín: Nemzeti Művelődési Intézet (Budapest, I. kerület, Corvin tér 8.), Színházterem

 

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció és részletes program: www.nmi.hu/Hirek/Meg-lehet-jelentkezni-a-Beke-Pal-emlekkonferenciara

 

A konferencia a Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete, Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, Közösségfejlesztők Egyesülete, Magyar Comenius Társaság, a Nemzeti Művelődési Intézet, valamint a Települési Gyermekönkormányzatokat Segítők Egyesülete közös rendezvénye.

 

gondola, NMI
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • Elhúzták a vasfüggönyt a páneurópai pikniken
  A 30 évvel ezelőtti események elemzésére, megértésére nem történt kísérlet Németországban és az Európai Unióban sem – így értékelte a páneurópai piknik óta eltelt időszakot Schmidt Mária történész a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság adásában. A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint ennek egyik oka, hogy a németek nem tudnak mit kezdeni a német egységgel.
 • Mindenki az álszent Richard Gere-en nevet
  Csúcsra jár a részvét-ipar. Most éppen az öregecskedő színészeket vetik be, így Richard Gere is megszakította nyaralását egy migránssimogatás erejéig. Bár csak ne tette volna!
 • Kozma Imre 1989-ről: Új reményt kaptak nálunk a keletnémetek
  Több tízezer keletnémet jött Magyarországra 1989 nyarán, mert az NDK-ban elterjedt a pletyka, hogy pár órára megnyitják az osztrák-magyar határt. Heteket, hónapokat táboroztak itt Magyarországon, hogy aztán innen újból eljussanak hazájuk nyugati részébe.
MTI Hírfelhasználó