Pukli: bukás tündöklés nélkül
Ha Pukli István politizálni akar, akkor lépjen be egy meglévő pártba, vagy alapítson magának egyet és folytassa ott a karrierjét, az oktatást meg hagyja azokra, akiket az valóban érdekel.
2016. április 16. 08:36

A polgári elégedetlenség korábbi tüze már csak halványan pislákol: a ma reggeli pedagógussztrájk nem jutott túl a Nagykörút határain.

Amikor már a balliberális orgánumok is sikertelennek minősítik Pukliék és Gallóné mai demonstrációját, az egyet jelent azzal, hogy senkit sem érdekelt. A reggeli munkabeszüntetésnek ugyanis sikerült alulmúlnia a korábbi, a pedagógusok mindössze 2%-át megmozgató sztrájkot is. Mindez az Index tálalásában így hangzik: Öt ok, ami miatt csendesebb lett a tanári tiltakozás. Ami persze nagyjából olyan eufemizmus, mintha a Charlie Hebdo merényletről szóló cikknek azt a címet adták volna, hogy „Nem indul zökkenőmentesen a nap a francia vicclapnál”.

A bukás hátterében alapvetően két dolog áll: a kormányzati egyeztetések és a Pukli-mozgalom nyilvánvaló politikai színezete. Egyértelműen látható, hogy a kormányzat és a pedagógusok közti tárgyalások haladnak előre és a hisztire mindig kész ellenzék érvelésével szemben nem látszattárgyalásokról van szó, hanem valódi egyeztetésekről, valódi eredményekkel. Nagyjából az emberek is ezt várják a kormánytól: üljön le és tárgyaljon. Mivel a kormány önkorrekciós képessége működik, ezért a tárgyalások zajlanak. Még a ballib média is kelletlenül elismeri, hogy a kormány a konfrontáció helyett megegyezésre törekszik. Aztán persze duzzog egy sort, hogy nálunk olyan pokoli diktatúra van, ami még a konfrontációt is elveszi az emberektől. Piszok nehéz lesz így megdönteni.

A másik ok, amiért kifulladt Pukliék mozgalma, hogy az egész akció láthatóan politikai színezetet öltött, amihez a pedagógusok jelentős része nem adja nevét és támogatását. Nem azért, mert a pedagógusok apolitikusak, vagy félnek, mint azt az ellenzéki sajtó próbálja sulykolni, hanem azért, mert cseppnyi ésszel is könnyen belátható, hogy a pártpolitizálás ripsz-ropsz képes szétverni egy tantestületet. Pukliék akciózgatásában talán az volt a legkártékonyabb, hogy szakmainak álcázott érvekkel hergeltek fel olyan embereket, akik nem dönthetik el szabadon, hogy részt kívánnak-e venni a hergelődésben. Szerencsére győzött a józan ész és ma csak azok mentek bele Pukliék játékába, akiknek tényleg nagyon alacsony sorszámú SZDSZ párttagkönyvük volt.

Most is csak azt tudjuk mondani, hogy ha Pukli István politizálni akar, akkor lépjen be egy meglévő pártba, vagy alapítson magának egyet és folytassa ott a karrierjét, az oktatást meg hagyja azokra, akiket az valóban érdekel.

Lánczi Tamás

politikai tanácsadó

mozgasterblog.hu
  • Szlávik: bár jók az oltási adatok, a védekezést nem lehet elengedni
    Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.
  • Bayer Zsolt: Tusk a Katynban
    Donald Tusk remek fizetéséért bárkit bármivel megrágalmaz, minden birodalmi gazemberséghez lelkesen asszisztál, és hazudik.
  • Novák Katalin: Komoly jobboldali erő a láthatáron
    A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke elmondta, pártjuk egyelőre élvezi a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget.
MTI Hírfelhasználó