Orbán Viktor vitanapot hívott össze a Parlamentben
Négyórás vitát tart az Országgyűlés hétfői ülésnapján Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a 2007-2013 közötti időszak uniós forrásainak felhasználásáról.
2016. május 2. 07:38

Az előző héten kezdődött ülés utolsó napja délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul, amelyeket az ilyenkor szokásos kérdések és azonnali kérdések követnek. A képviselők az elfogadott napirend szerint összesen négy órában tárgyalhatják az uniós pénzek felhasználását, a vitában a kormányoldalnak és az ellenzéknek is két-két óra áll rendelkezésre.

A kormányfő a vita kezdeményezéséhez fűzött indoklásában emlékeztetett arra, hogy a kabinet tavaly év végén zárta le a 2007-2013 közötti uniós fejlesztési időszakot, amelyben Magyarország "az utolsó forintig" sikeresen lehívta a rendelkezésre álló 8600 milliárd forintos támogatást.

Orbán Viktor szerint a korábban "mindenki által biztosra vett forrásvesztés" úgy volt elkerülhető, hogy a kormány a lehívható támogatásnál nagyobb összegre, 9536 milliárd forintra kötött szerződést. A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy a tapasztalatokról "nyílt és építő jellegű vitát" tudnak folytatni a parlamenti pártok.

MTI
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó