CÖF: ez több mint pálfordulás a baloldalon
Tiltakozik az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen a Civil Összefogás Fórum.
2016. május 8. 09:19

A szervezet szóvivője azt mondta: felháborító az Európai Bizottság ötlete, hogy migránsonként 250 ezer eurót kelljen fizetnie azoknak az országoknak, amelyek nem akarnak bevándorlókat fogadni.

Ha az Európai Bíróság előtt megtámadott kvótahatározat szerinti 1294 migráns elutasítása megtörténik, ez fejenként egy magyar állampolgárnak 10 ezer forintba fog kerülni – jelentette ki ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 Ma reggel című műsorában.

„A szégyenletes és gyalázatos 2004. december 5-i népszavazás előtt a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP azzal kampányolt, hogy 20 ezer forintot jelentenek majd a határon túliak egy családnak”.

Felidézte: a baloldal akkor azt hangoztatta, hogy „mások helyett ne fizessünk nyugdíjat, adót (…), és elveszik az állásainkat is, akik idejönnek”.

Ehhez képest több mint pálfordulás következett be – folytatta. A magyar honfitársainkkal szemben teljes elutasítást tapasztaltunk, most pedig a migránsokkal szemben teljes a szolidaritás a baloldal részéről – mutatott rá.

M1 Ma reggel
  • Megvan a harmadik: Kopasz Bálint olimpiai bajnok
    A tokiói olimpia keddi versenynapján K-1 1000 méteren aranyérmes Kopasz Bálint akár még három nyári játékokon is részt venne, míg kajakos társa, a versenyszámban mögötte ezüstérmes Varga Ádám a célba érkezést követően először el sem hitte, hogy kettős győzelmet arattak a döntőben.
  • Die Zeit igen, Guardian igen, Budapest nem
    Elszabadult hajóágyúként nyilatkozgat mindenféle ökörséget a sok nyelven beszélő főpolgármester, miközben egészen más lenne a dolga.
  • Csak akkor nyerhetünk, ha a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes
    Mi, magyarok az elmúlt száz esztendőben megtanultuk, hogy csak akkor nyerhetünk igazán, ha Közép-Európában és a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes - mondta Kövér László hétfőn a felvidéki Somorján a kitelepített magyarok emlékművének átadásán.
MTI Hírfelhasználó