CÖF: ez több mint pálfordulás a baloldalon
Tiltakozik az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen a Civil Összefogás Fórum.
2016. május 8. 09:19

A szervezet szóvivője azt mondta: felháborító az Európai Bizottság ötlete, hogy migránsonként 250 ezer eurót kelljen fizetnie azoknak az országoknak, amelyek nem akarnak bevándorlókat fogadni.

Ha az Európai Bíróság előtt megtámadott kvótahatározat szerinti 1294 migráns elutasítása megtörténik, ez fejenként egy magyar állampolgárnak 10 ezer forintba fog kerülni – jelentette ki ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 Ma reggel című műsorában.

„A szégyenletes és gyalázatos 2004. december 5-i népszavazás előtt a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP azzal kampányolt, hogy 20 ezer forintot jelentenek majd a határon túliak egy családnak”.

Felidézte: a baloldal akkor azt hangoztatta, hogy „mások helyett ne fizessünk nyugdíjat, adót (…), és elveszik az állásainkat is, akik idejönnek”.

Ehhez képest több mint pálfordulás következett be – folytatta. A magyar honfitársainkkal szemben teljes elutasítást tapasztaltunk, most pedig a migránsokkal szemben teljes a szolidaritás a baloldal részéről – mutatott rá.

M1 Ma reggel
  • Gulyás: indul a vakcina-előjegyzési kampány
    A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.
  • Donald Trump: Ha igazam van, Joe Biden nem lehet elnök
    A mainstream média szinte teljesen mellőzte, a Facebook és a Twitter pedig az üzenet valóságtartalmát firtató címkékkel látta el Donald Trump minapi beszédét, amit a hivatalban lévő elnök az eddigi legfontosabb felszólalásaként jellemzett.
  • Tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
    Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó