CÖF: ez több mint pálfordulás a baloldalon
Tiltakozik az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen a Civil Összefogás Fórum.
2016. május 8. 09:19

A szervezet szóvivője azt mondta: felháborító az Európai Bizottság ötlete, hogy migránsonként 250 ezer eurót kelljen fizetnie azoknak az országoknak, amelyek nem akarnak bevándorlókat fogadni.

Ha az Európai Bíróság előtt megtámadott kvótahatározat szerinti 1294 migráns elutasítása megtörténik, ez fejenként egy magyar állampolgárnak 10 ezer forintba fog kerülni – jelentette ki ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 Ma reggel című műsorában.

„A szégyenletes és gyalázatos 2004. december 5-i népszavazás előtt a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP azzal kampányolt, hogy 20 ezer forintot jelentenek majd a határon túliak egy családnak”.

Felidézte: a baloldal akkor azt hangoztatta, hogy „mások helyett ne fizessünk nyugdíjat, adót (…), és elveszik az állásainkat is, akik idejönnek”.

Ehhez képest több mint pálfordulás következett be – folytatta. A magyar honfitársainkkal szemben teljes elutasítást tapasztaltunk, most pedig a migránsokkal szemben teljes a szolidaritás a baloldal részéről – mutatott rá.

M1 Ma reggel
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó