Facebookon árulják szexrabszolgáikat a dzsihadisták
Már az interneten is árulják női rabszolgáikat az Iszlám Állam terroristái: a főként jazidi közösségből elrabolt fogvatartottakat fotóval és életrajzi adatok nélkül próbálják eladni "testvéreiknek" a Facebookon.
2016. május 30. 17:13

Egymás között, a Facebookon árulják szexrabszolgáikat a dzsihadisták, a fogvatartott lányokért elkért összeget pedig egyszerűen csak a kereslettel és a kínálattal indokolják - derítette ki a Washington Post több 18 év körüli lányról feltett képaláírásból.

"Ezt a képet azoknak a testvéreknek küldöm, akik rabszolgát akarnak venni: ez itt 8 ezer dollárba kerül." - írta a Facebookon egy Abu Assad Almani nevű felhasználó, aki rengeteg kritikát kapott muzulmán társától a fátyol nélküli lányokról feltöltött képek miatt.

Pár órán belül már egy másik képet is küldött, ezen egy  kisírt szemű lány szerepelt, szintén fátyol nélkül. "Egy másik sabyiah (rabszolga), szintén 8 ezer dollárért. Igen vagy nem?" - írta a szintén 18 év körüli lányról, aki a feltett képen megpróbál mosolyogni, de nem mer ránézni az őt fényképező férfire.

Túl sok a szexrabszolga vagy túl kevés a pénz?

A Facebook természetesen órákon belül letörölte a fotókat az oldalról, de még mindig nem derült ki, hogy Abu Assad Almani maga próbált meg nőket eladni az interneten, vagy "csupán" kommentelte netes árverésüket. De a rabszolgák internetes értékesítése is csak azt bizonyítja, hogy egyre több foglyuk van a harcosoknak, akiktől csak igen magas áron hajlandóak megválni.

Mióta az Iszlám Államot sarokba szorították Szíriában és Irakban, a terroristák rabszolgái még borzasztóbb körülmények között élnek - egymás között cserélgetik őket az elszegényedett dzsihadisták, nincs számukra elegendő élelem és gyógyszer sem, és bármelyik nap eltalálhatja őket a terroristákra kilőtt bombák egyike.

Az Iszlám Állam már korábban is megdöbbentő útmutatót osztott meg a rabszolgatartásról, a nőkhöz való használati utasítában a pubertáskor előtti szexrabszolgaságot is biztonságosnak tartják, és elmagyarázzák, hogy a lányok milyen veréseket képesek túlélni.

A május 20-ai fényképes árverésre azonban eddig még nem volt példa. "Miért ér ez a nő 8 ezer dollárt? Mi benne a különleges?" - kérdezte a Faceookon az egyik hozzászóló. Rövid választ kapott: "A lány ára a kereslet és a kínálat függvénye"

Virágzik a szervkereskedelem 

A szervkereskedelem sokszor nagyobb hasznot jelenthet a dzsihadistáknak, mint a rabszolgák eladása. Az utóbbi időben egyre több erre utaló kérdés érkezett a közösségi oldalakra, az egyik beszélgetés során egy dzsihadista azért akart lányt vásárolni, hogy máját mint "alkatrészt" értékesítse.

Ezek a közösségi oldalra feltett beszélgetések rengeteg dolgot elárulnak a terroristákról: megtudhatjuk, hol és milyen körülmények között tartják fogva rabszolganőiket, kikiáltási árukon kívül szervkereskedelmi információkat is le lehet szűrni belőlük - szerepel a washingtoni székhelyű, közel-keleti médiát szemléző Memri legutóbbi jelentésében.

hirado.hu
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó