Donald Tusk megvilágosodott
Újhelyi máris lemondatná
Donald Tusk kegyetlen őszinteséggel nyilatkozott az Európai Unió jövőjéről. Az Európai Tanács elnöke szerint a brüsszeli bürokraták megszállottan kergetik az európai szuperállam eszményét, miközben a kontinens lakossága nem kér ebből a vízióból. Tusk szerint az EU nem ismerte fel, hogy a vezetői által kitűzött célok különböznek attól, amit a tagállamok lakossága szeretne, írja cikkében a 888.hu.
2016. június 1. 20:34

Tusk: az EU céljai különböznek attól, amit az emberek akarnak

Donald Tusk kedden este fejtette ki Brüsszelben, hogy a jelenlegi EU-s politikusgeneráció felelős azért, hogy egy nemzetállamok nélküli EU utópiáját kergetik. „Megszállottan kergettük az azonnali és totális integráció eszméjét, de eközben nem ismertük fel, hogy az átlagemberek, Európa polgárai nem osztoznak lelkesedésünkben„ – mondta Tusk beszédében, amit az Európai Néppárt kereszténydemokratái előtt mondott el.

„A szakadás kísértete járja Európát és nem hiszem, hogy egy szövetségi állam terve a jó megoldás erre. Az emberek azt követelik, hogy a jelen problémáival birkózzunk meg és ne egy nagyszerű jövő ígéretéről ábrándozzunk. Ma az euroszkepticizmus vagy éppen az europesszimizmus az alternatívája ezeknek az ábrándoknak.”

”Azok a mozgalmak és azok az eszmék, amelyek elleneznek egy egyesült Európát, egyre népszerűbbek. Erre nem lehet válasz az egység és az integráció„ – mondta a lengyel politikus.

Tusk hozzátette, új mederbe terelné az Európai Unió jövőjéről szóló vitákat, és emiatt összehívja az EU, valamint a 28 tagállam vezetőit néhány nappal a Nagy-Britanniában tartott népszavazás után.

Tusk: Angela Merkel és Orbán Viktor nézetei összeegyeztethetők egymással

Amennyiben az Európai Néppárt (EPP) nem látja be, hogy Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar kormányfő nézetei összeegyeztethetők egymással, és a kettő csak együttesen tud teljes körűen választ adni a kihívásokra, akkor a választók más, radikális és brutális válaszokat fognak keresni a válságok megoldására – mondta Donald Tusk. Az Európai Tanács elnöke az Európai Néppárt megalapításának negyvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen kifejtette, hogy a különbözőségeknek nem feltétlenül kell konfliktusokat jelenteniük.

Hangsúlyozta, azt kell keresni, ami összeköt, és nem azt, ami elválaszt egymástól., rendkívül büszke rá, hogy egy pártcsaládba tartozik Joseph Daullal, az EPP elnökével, Angela Merkellel, Orbán Viktorral, Manfred Weberrel, a néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjével, valamint Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével és Bojko Boriszov bolgár kormányfővel.

A szocialisták Orbán Viktor dicsérete miatt lemondatnák Tuskot

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő úgy döntött, Donald Tusknak a kijelentései miatt azonnal távoznia kell az Európai Tanács éléről, mert teljességgel alkalmatlanná vált az európai állam- és kormányfők tanácsának vezetésére. Még levelet is írt, azt kérdezve, valóban büszke-e Orbán Viktorra – olvashatóak a szocialista politikus szavai az index.hu-n.

magyaridok.hu - dailymail - 888.hu
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Hazug és álhumánus az európai baloldal
  Álhumánus és hazug az európai baloldal által képviselt migránsbarát politika. Nem csak azért, mert saját politikai céljaikra használják fel az egyébként valóban kiszolgáltatott embereket, de egyúttal egy hamis szerepben is tetszelegnek azáltal, hogy azt sugallják, meg tudjuk oldani Afrika összes problémáját – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Hölvényi György.
 • A cigányság érdekeiért tüntetett Demszky, Iványi és Mécs
  A cigányság érdekeiért tüntettek civil szervezetek vasárnap Budapesten Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! jelszóval.
 • Besúgóként tette gördülékennyé karrierjét az Oscar-díjas „Képesi”
  Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója úgy látja: ha Szabó István megkapja és át is veszi a díjat, ez azt jelenti, hogy egy olyan életművet díjaznak harminc évvel a kommunizmus bukása után, amelynek szerves része a besúgói tevékenység. Az elismert rendező sosem kért bocsánatot.
MTI Hírfelhasználó