Elnökváltó hangulat az MSZP-ben
Botka rendre „leüvölti a fejüket”
Elnökváltó hangulat uralkodik az MSZP tagságában, a többség már múlt időben beszél Tóbiás József pártelnökről – tudta meg a Magyar Idők.
2016. június 4. 10:02

Szanyi Tibor, Molnár Gyula és Harangozó Tamás elnökjelöltek támogatói tábora szinte napról napra változik, szocialista forrásból úgy értesült a Magyar Idők, hogy az európai parlamenti képviselő Szanyinak nőttek az esélyei a vetélytársai mellett. Információk szerint ha Tóbiás József helyett új elnök lesz, akkor a jelenlegi pártelnök frakcióvezetői pozíciójától is elbúcsúzhat. A párt belső köreiben jártas informátoraink ugyanakkor kizártnak tarják, hogy Mesterházy Attila volt pártelnök frakcióvezető szeretne lenni, a politikus továbbra is országgyűlési képviselői munkáját akarja folytatni.

A Magyar Idők forrásai nem jósolnak ismétlést az elnökhelyettesi poszton Gőgös Zoltánnak. Ennek egyik oka, hogy a földtörvénnyel kapcsolatos népszavazási kezdeményezés ötletgazdája állítólag többször személyes konfliktusba keveredett a vezetőséggel és a munkájukat ingyen végző aktivistákkal sem bánt kesztyűs kézzel. A posztjára Tóth Bertalant és Ujhelyi István európai parlamenti képviselőt is jelölték, többen azonban kételkednek abban, hogy Ujhelyi otthagyná Brüsszelt. A választmányi elnöki pozícióért ketten, Hiller István és Botka László is indul. Az eddigi megyei jelölések alapján arra lehet következtetni, hogy az ország­gyűlés szocialista alelnöke lesz a befutó Szeged polgármesterével szemben. A támogatások hátterében is személyes konfliktusokról van szó, szocialista források szerint Botka László nem viselkedik méltóságteljesen a választmányi tagokkal.

Mint fogalmaztak, rendre „leüvölti a fejüket”, lekezelően bánik mindenkivel, és az ő programjához kellett igazítani valamennyi választmányi ülést. Kiszivárgott információk szerint Hiller István volt pártelnököt is kérdőre vonta, mert elindult vele szemben a választmányi elnökségért. Márciusi ülésük után a választmányi tagok arról számoltak be, hogy megfeddte Harangozó Tamást is, mert azt találta mondani az Origónak adott interjújában, hogy el tudná képzelni Botkát miniszterelnök-jelöltnek. Botka felelőtlenséggel vádolta meg párttársát. A szegedi polgármester később próbált békülékenyebb hangnemet megütni Hillerrel, majd azt kérte tőle: addig ne jelentse be, hogy indul a választmányi elnökségért, ameddig ő nem dönti el, hogy megméreti-e magát. Ezután azonban mindenkit megkerülve, a 168 Órában hozta nyilvánosságra, hogy mégis indul a tisztújításon.

A Magyar Idők úgy tudja, az MSZP június 11-én tartja következő választmányi ülését, ahol a jelöltállító bizottság az elnökjelölteket is meghallgatja. Az MSZP június 25-én tartja tisztújító kongresszusát.

magyaridok.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Hazánk kormánya elhivatott a családtámogatás ügyében
  Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
 • Katolikus ifjúsági házat avattak Székelyföldön
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az avatóünnepségen elmondta: a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye ifjúsági rendezvényeinek központjává váló létesítmény megszentelt helyen, a fogyatékkal élőket táboroztató Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Háza szomszédságában épült.
 • Farkas Dániel lett a Fidelitas elnöke
  A Fidelitas XIX. tisztújító kongresszusa Farkas Dánielt választotta meg elnöknek szombaton - közölte a szervezet a közösségi oldalán.
MTI Hírfelhasználó