Többmilliárdnyi volt Welsz Tamás vagyona
Családi viták a rejtélyes körülmények között elhunyt vállalkozó hagyatéka körül
Milliárdos vagyont hagyott maga után a két éve rejtélyes körülmények között elhunyt Welsz Tamás. Az ingatlanok azonban üresen állnak, mert a család nem tud megegyezni, ráadásul az örököst, Welsz apját cselekvőképtelenné nyilvánították.
2016. június 18. 13:52

Négymilliárd forintnyi vagyona biztosan volt Welsz Tamásnak a férfi édesapjának élettársa szerint. A TV2 hírműsorának nyilatkozó asszony Welsz haláláról azt mondta, hogy a férfi készülhetett rá, és a vécében vehette be a mérget, miután a rendőrök néhány dokumentumért hazavitték. Welsz Tamás ezután bement a súlyos beteg édesapjához elbúcsúzni, amit senki sem értett, hiszen nem voltak napi kapcsolatban, nem is jártak össze – mondta a nő. Ekkor még nem látszott semmi hatása a szernek, de amikor a rendőrautó a BAH-csomóponthoz ért Budapesten, a férfi rosszul lett. Azonnal a közelben lévő mentőállomáshoz hajtottak vele, de nem sikerült megmenteni az életét.

Az asszony a Tények Extrában bemutatta a két éve elhunyt férfi érdi ingatlanát, amely még elhanyagolt állapotban is több százmillió forintot érhet. A házhoz tartozik többek között egy medence, két hangár, garázsok és egy műhely is. A garázsban jelenleg is több luxusautó áll, szintén százmilliós értékben. Hogy miből futhatta Welsznek mindezekre, az nem derült ki egyértelműen, de az apa élettársa két olyan tevékenységet is említett, amiből profitálhatott. A nő szerint az egyik egy autókkal foglalkozó vállalkozás volt. Welsz Hollandiából hozott nagy értékű autókat, amelyeket a háznál lévő műhelyben javítottak meg és utána továbbadtak. A másik üzlet az ingatlanfejlesztés volt. Welsz felvásárolta az érdi háza környékén lévő telkeket, az édesapjával házakat terveztetett, amelyeket felépíttetett és továbbadott.

A Tények szerint a felhalmozott vagyon egy részét, az összes ingatlant Welsz tíz éve az édesapjára íratta. Welsz Antalé a luxusbirtok, egy kisebb lakóház és két budapesti lakás is. Az asszony szerint azonban az örökség csak a pénzüket vitte el, Welsz ugyanis tetemes adósságot hagyott maga után. Azt mondta, hogy kétmillió forintot fizettek ki, és összesen kilenc telefon előfizetését is fizetniük kellett egy ideig.

Az ingatlanokat jelenleg eladni és kiadni sem lehet, mert nincs megegyezés a hagyaték körül. Welsz ingóságait a kislánya örökölte, akinek az édesanyja mindent elvitt, és zárakat cserélt az épületeken. Tetézi a bajt, hogy bírósághoz sem fordulhatnak, mert Welsz Antal tavaly stroke-ot kapott, cselekvőképtelenné nyilvánították, és gyámot jelöltek ki mellé.

Welsz Tamás kapcsolatairól és rejtélyes életmódjáról legendák keringenek a mai napig is. Több dolog azonban biztos, az is, hogy komoly politikai kapcsolatai voltak. Emlékezetes, hogy Simon Gábor, a szocialisták egykori elnökhelyettese neki „köszönheti” letartóztatását. Simont egy Welsznél tartott házkutatás után vették őrizetbe, ahol találtak egy, a politikus fényképével Gabriel Derdák névre kiállított bissau-guineai útlevelet, amellyel később bankszámlát nyitottak és milliókat helyeztek rá. Welsz Tamással kapcsolatban jelenleg a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz, miután a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól oda került az ügy. Információink szerint a nyomozás határideje július 14.

magyaridok.hu
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó