Medián: tovább erősödött a Fidesz
A Fidesz áprilishoz viszonyítva újabb négy százalékpontot erősödött, a teljes népesség 37 százaléka támogatja, így több szavazója van, mint az összes többi pártnak.
2016. június 23. 11:31

Ez derül ki a Medián HVG számára június közepén készített reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Az újságban csütörtökön közölt írás szerint a nagyobbik kormánypárt támogatottsága legutóbb 2014 őszén volt ilyen magas.

A cikk mellett közölt grafikonon az látható, hogy a teljes lakosság körében a Jobbik támogatottsága 12 százalék, az MSZP kilenc, a Demokratikus Koalíció (DK) öt, a Lehet Más a Politika (LMP) négy, az Együtt kettő, a Magyar Liberális Párt (MLP) pedig egy százalékon áll. Huszonkilenc százalék mondta azt, hogy nincs preferált pártja.

Az emberek kétharmada szerint egy közeljövőbeli választást a Fidesz nyerné, még az ellenzéki pártok támogatóinak egyharmada is erre számít - olvasható a cikkben.

A vezető politikusok népszerűségi rangsorának első kilenc helyén kormánypárti politikusok találhatók, a tizedik helyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke áll, az ellenzéki politikusok népszerűsége április óta számottevően csökkent - írták.

MTI
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Golyófogó helyett – jövendőmondó...
  Valóban, amikor ő és társai színre léptek, az országban még itt állomásoztak a megszálló szovjet csapatok, és neki magának voltak is személyes tapasztalatai arról, milyen következményei vannak annak, ha valaki ellenáll, vagy megpróbálja lebontani azt az embertelen korszakot, melyet a kommunista Magyarország időszakának nevezünk – fogalmaz Bakos Katalin.
 • Energiaforrások: ne kerüljünk cseberből vederbe
  Az energetikai függés problémáját egyidejűleg és úgy kell megoldani, hogy az ne eredményezzen egy másik egyoldalú függést - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban a V4-es országok parlamenti elnökeinek találkozóján pénteken.
 • A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!
  "Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!" - fogalmazott Orbán Viktor kormányfő.
MTI Hírfelhasználó