Szijjártó: 3,3 milliárd forintos ipari beruházás Békéscsabán
Az osztrák tulajdonosi háttérrel rendelkező nyomdaipari-csomagolóanyag-ipari M-FlexiLog Kft. csomagolóanyag gyárat és logisztikai központot épít.
2016. június 30. 13:11

 

Ezt jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A tárcavezető kiemelte: a beruházásból 3500 négyzetméteres raktárépület és 4500 négyzetméteres gyártóbázis épül meg, és 120 új munkahely jön létre Békéscsabán. A 21. századi technológiával felszerelt gyáregység létrehozásához a kormány 922 millió forintos egyedi kormánydöntésen alapuló készpénztámogatást nyújt – ismertette.


3,3 milliárd forintból épít csomagológyárat és logisztikai központot az M-FlexiLog Kft. Békéscsabán

A technológia garanciát jelent a további exportpiaci sikerekre, és megerősíti a cég beszállítói pozícióját az európai élelmiszeripari, vegyipari, édesipari középvállalatok között – ismertette.

Hangsúlyozta: az iparág teljesítménye 20 százalékkal nőtt tavaly, termelési értéke meghaladta az 510 milliárd forintot és ezt a növekedési ütemet az első négy hónap adatai alapján az idei évben is meg fogja tartani, az ágazatban 17 ezren dolgoznak. Ismertette: az M-FlexiLog Kft. az ausztriai székhelyű Marzek-csoport tagvállalata, amelynek 3 országban van gyártási központja, köztük Magyarországon.

Rámutatott: a csomagolóipar-nyomdaipar szempontjából Magyarországon Békéscsaba a főváros, június közepén brit csomagoló-ipari beruházást jelentettek be a városban. A modern városok program keretében Békéscsabán egymilliárd forintos nyomdaipari tudás és képzőközpont létesül, ezzel erősítik a trendet, miszerint az országban végzett nyomdaipari szakemberek egynegyede Békéscsabán végez.

A beruházás Magyarország és Ausztria gazdasági kapcsolatait is erősíti: az osztrák vállalatok a 4. legjelentősebb befektetők Magyarországon, Ausztria az ország 2. legfontosabb kereskedelmi partnere – mondta.

Kása István Zoltán, az M-FlexiLog Kft. ügyvezető igazgatója a kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. június 30-án. Az osztrák tulajdonosi hátterű nyomdaipari-csomagolóanyag-ipari cég 3,3 milliárd forintból épít csomagolóanyag gyárat és logisztikai központot Békéscsabán. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kása István Zoltán, az M-FlexiLog Kft. ügyvezető igazgatója a kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. június 30-án (MTI/Szigetváry Zsolt)

Kása István Zoltán, az M-FlexiLog Kft ügyvezető igazgatója elmondta: a csoport a városban már a második üzemét építi fel, 2005 óta Békéscsabán 205 munkahelyet teremtettek, a kft. a régió legnagyobb és legrégebbi munkáltatója. Az új, flexibilis csomagolóanyagot gyártó üzemben 2017 első negyedévben indulhat a gyártás az első évben 50 dolgozóval, majd 2020-ig 120-ra bővül a létszám. A terveik szerint az export aránya az árbevételen belül eléri a 70 százalékot, az árbevétel pedig 5 éven belül eléri az 5 milliárd forintot – közölte.

A cég diákoknak képzési programban, a kamarával együttműködésben oktatói díjazási programban vesz részt, a modern városok program segítségével a magyar nyomdaipar szakképzési központját hozzák létre.

Vantara Gyula (Fidesz) országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a békéscsabai nyomdászatnak és tipográfiának több mint százéves hagyománya van a megyében, itt működik az ország a legtöbb ilyen vállalkozása. A cég beruházásával hozzájárul 21. századi legmagasabb technológiai színvonalú gyártó és logisztikai bázis létrehozásához.

Vantara Gyula, Békés megye fejlesztési biztosa, a térség fideszes országgyűlési képviselője az M-FlexiLog Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. június 30-án. Az osztrák tulajdonosi hátterű nyomdaipari-csomagolóanyag-ipari cég 3,3 milliárd forintból épít csomagolóanyag gyárat és logisztikai központot Békéscsabán. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Vantara Gyula, Békés megye fejlesztési biztosa, a térség fideszes országgyűlési képviselője az M-FlexiLog Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. június 30-án (MTI/Szigetváry Zsolt)

A beruházást a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította, és a modern városok programon belül létesülő tanműhellyel biztosítja az utánpótlást. Elindul az M44-es autóút építése is, ami a megyei jogú város elérhetőségét javítja – mondta.

A cégcsoport honlapján közzétett adatok szerint több mint 600 alkalmazottat foglalkoztatnak 3 országban – Ausztria, Magyarország, Ukrajna – és 2012-2014 között 14 millió euró értékben fejlesztettek.

MTI
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Hatvanöt éve végezték ki Tóth Ilonkát, az 1956-os forradalom mártírját
  Az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő kádári megtorlás koncepciós perei közül az egyik legbotrányosabb eljárásban ítélték halálra a 24 éves Tóth Ilonát. A beismerő vallomások ellenére hosszú évek kutatómunkája alapján ki lehet mondani, hogy Tóth Ilona és társai nem követhették el azt a gyilkosságot, amivel vádolták őket.
 • Karácsony Gergely elszólta magát
  Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben.
 • Lengyel–ukrán föderációról álmodnak
  Lengyelországban az utóbbi időben egyre több szó esik a nyilvánosságban egy esetleges lengyel–ukrán föderatív állam létrehozásának esélyeiről. Ez egyelőre nem több fikciónál, nagyrészt a sajtóban vitatkoznak róla, de már politikusok is megszólaltak pró és kontra az ügyben.
MTI Hírfelhasználó