Minél több innovatív cégre van szükség
A magyar gazdaságnak minél több olyan innovatív cégre van szüksége, mint a Meditop Gyógyszeripari Kft. - jelentette ki szerdán Varga Mihály, amikor folyamatos filmbevonó berendezést avatott a cég pilisborosjenői üzemében.
2016. július 13. 13:32

A mostani fejlesztés is azt mutatja, hogy a magyar vállalkozások egyre életképesebbek és a kutatás-fejlesztés tekintetében is a világ élvonalába tartoznak - közölte a nemzetgazdasági miniszter a 300 millió forintos beruházás átadásakor.

Amikor azt állítjuk, hogy a magyar gazdaság fejlesztésének a kulcsai a kis- és középvállalkozások, éppen olyan cégről beszélünk, mint a Meditop Kft. - fogalmazott.

Elmondta: innováció, megbízhatóság és vállalkozó szellem szükséges egy jól működő gazdasághoz, vagyis olyan vállalkozásokra mint a Meditop, ami egyben jó példa mások számára is.

Annál is inkább, mert a gyógyszeripar nemzetgazdasági érték, a hat éve hivatalba lépett kormányzat mindvégig támogatta az ágazat fejlesztését - mondta.

Kifejtette, az egészségipar, a többi között a járműipar és a vegyipar mellett a kormányzat újraiparosítási programjának egyik pillére. Jelentőségét jól mutatja, hogy a hazai kutatás-fejlesztésre felhasznált források 40-45 százaléka a gyógyszeriparhoz köthető - mondta a miniszter.

Arról is szólt, hogy a magyar gazdaság ma már fényévekre van 2010-es állapotától. Stabil 2,5-3 százalékos éves növekedési pályára állt, 12 százalékról 5 százalékra csökkent a munkanélküliség, illetve konszolidált az államháztartás - közölte.

Az elmúlt időszakban 32 százalékkal bővült a magyar ipar teljesítménye és az idén is 5 százalékos növekedéssel számolnak - sorolta az eredményeket a miniszter.

Groskovits Dávid, a cég ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt 6 évben 3 milliárd forintnyi fejlesztést hajtott végre a társaság. Egyes területeken megháromszorozták, más területeken megötszörözték kapacitásokat.

A kutató-fejlesztő tevékenységük eredményeként is sikeresen exportálnak számos európai és ázsiai országba - mondta az ügyvezető.

A most átadott O'HaraFC C75 típusú berendezés 7 kilogramm tablettától több száz kilogrammos gyártási tételek bevonására is képes. A technológia kivételes lehetőséget biztosít hőérzékeny és alacsony szilárdságú tabletták filmbevonatának elkészítésére. Beszerzését az Új Széchenyi Terv pályázati forrása és az Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja tette lehetővé.

A belföldi magánszemélyek által birtokolt, 170 embert foglalkoztató társaság árbevétele az elmúlt évben 5,8 milliárd forint volt, ami csaknem megegyezik a 2014-es értékkel. A tavalyi 103 millió forintos veszteséghez képest, 2014-ben 400 millió forintnyi profitot termelt a cég.

MTI
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Bemutatkozott az unió egyenlőségi biztosa
  Az egyenlőségért felelős biztosasszony tehát olyan miniszterekkel ült egy kormányban, akik megalapozott gyanú szerint megrendelést adtak Málta legfontosabb oknyomozó újságírójának meggyilkolására.
 • Minden illegális bevándorló biológiai fenyegetést jelent
  Minden Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit bármi áron meg kell akadályozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Egységes felvidéki magyar érdekképviselet
  Létrejött a megegyezés az egységes felvidéki magyar érdekképviselet, egy új egyesített magyar párt létrehozásáról, azon a hárompárti találkozón, amelyet a Magyar Közösség Pártja (MKP), a Most-Híd párt és az Összefogás mozgalom vezetői között tartottak az MKP pozsonyi székházában pénteken.
MTI Hírfelhasználó