Egész Európára hatással lehet a katolikus világtalálkozó
Várhatóan egész Európára pozitív hatást gyakorol a katolikus fiatalok világtalálkozója, amelyet július 25. és 31. között rendeznek meg Krakkóban - mondta Soltész Miklós államtitkár az M1 aktuális csatorna műsorában.
2016. július 19. 09:11

Akik elmennek Krakkóba, megerősödnek hitükben, akik keresik az életük tartalmát, válaszokat kaphatnak és hivatást választhatnak, legyen az szerzetesi, papi vagy éppen a családalapítás – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi ügyekért felelős államtitkára.

A találkozóra – amelyre ellátogat Ferenc pápa is – több millió katolikus fiatalt várnak, ami egyúttal biztonsági kockázatot is jelent, ám a lengyel hatóságok felkészültek a rendezvény biztosítására – mondta.

Arról is beszámolt, hogy a világtalálkozóval egy időben tárlat nyílik Női szentek a középkori Lengyelországban és Magyarországon címmel a krakkói ferences kolostorban a magyar főkonzulátus, a Balassi Intézet, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Jagelló Egyetem összefogásával.

Azoknak az Árpád-házi és Anjou-házi magyar és lengyel királynéknak az életét mutatja be, akiket szentté vagy boldoggá avatott az egyház – mondta Soltész Miklós.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
MTI Hírfelhasználó