Az illegális migráció veszélyes a nők számára
A migrációs hullám kezdete óta ugrásszerűen megemelkedett a nők elleni zaklatások száma Európában, a magyar nőket és gyerekeket azonban nem tehetjük ki ennek a veszélynek, ezért meg kell állítani az illegális bevándorlást – jelentette ki Novák Katalin.
2016. július 26. 13:11

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára közölte: eddig sikerült ettől a veszélytől megóvni a magyar nőket és gyerekeket, és emellett a jövőben is elkötelezett a kormány. – Az októberi népszavazáson a magyar emberek – a többi európai országhoz képest kivételes módon – elmondhatják a véleményüket az illegális bevándorlásról, és felhatalmazást adhatnak a magyar kormánynak arra, hogy még határozottabban tudjon fellépni a migrációval és a Brüsszel által tervezett kényszer-betelepítési kvótával szemben – szögezte le.

Mint mondta: a nők ellen elkövetett legtöbb cselekmény Németországban történt, tavaly szilveszterkor Kölnben, Stuttgartban és Hamburgban migránsok tömegesen követtek el szexuális zaklatást nők ellen. – Azóta is szaporodnak az olyan esetek, amikor nőket ér valamilyen támadás és az elkövetőkről kiderül, hogy „migrációs háttérrel” rendelkeznek – tette hozzá. Hangsúlyozta: még a Német Szövetségi Bűnügyi Hivatal is elismerte, hogy van összefüggés a szexuális támadások és az illegális bevándorlás között.

Az államtitkár közölte azt is: az ugrásszerű emelkedés a terrorcselekményekre is igaz. Emlékeztetett: tavaly január, a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás óta olyan terrorcselekmények történnek, amelyekről rendre kiderül, hogy az elkövetők illegális bevándorlók voltak vagy migrációs háttérrel rendelkeztek.

Arra a kérdésre, a bevándorlás kezdete óta hány nőt zaklattak Magyarországon, Novák Katalin azt mondta: itthon nem jellemzőek egyelőre ezek az esetek, éppen ezért lépett fel a kormány eddig is határozottan az illegális bevándorlás ellen. A magyar nőkkel szemben magyar férfiak által elkövetett kapcsolati erőszak ellen nagyon határozott eszközökkel lép fel a kormány, így önálló büntetőjogi tényállás lett a kapcsolati erőszak.

magyaridok.hu
  • Jog-ÁVH
    Amíg ugyanis akad bárki, akinek van saját identitása, s azt bátran vállalja is, akkor a valósággyártó művek nagy bajba kerülnek.
  • Átadták a Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát
    A Szent Margi Gimnázium új tornacsarnokának átadásakor Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre.
  • Háború az új nemzedékért
    Free-SZFE sztory... - Első rész
MTI Hírfelhasználó