Teleki Pálra emlékeznek holnap Balatonbogláron
Teleki Pál halálának 75. évfordulója alkalmából, a miniszterelnök munkásságára, szellemiségére és lengyelekért tett fáradhatatlan munkájára emlékeznek.
2016. július 29. 12:25

A Nemzeti Fórum, az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért (IKON) és a lakiteleki Népfőiskola Csengey Dénes Vándoregyetemének szervezésében, 2016. július 30-án (szombaton) 13.00 órakor Teleki Pál Emlékkonferenciát tartanak.

Teleki Pál halálának 75. évfordulója alkalmából, a miniszterelnök munkásságára, szellemiségére és lengyelekért tett fáradhatatlan munkájára emlékeznek Balatonbogláron a Fischl-házban.

Köszöntőt mond: Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere. Az emlékkonferencián előadást tart: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke; Szalai Attila diplomata, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) külsős munkatársa; Grzegorz Łubczyk diplomata, Lengyelország volt nagykövete; Dr. Molnár Imre, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója; Dr. Rónayné Slaba Ewa Maria, az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat elnöke; Kiss Gy. Csaba, a Varsói Magyar Tanszék professzora, a RETÖRKI külsős munkatársa; Latala-Ziêba Lucyna, a Piwnicznai Lengyel–Magyar Társaság elnöke; Nagy Dóra, az IKON elnöke. A konferencián részt vesznek az egykori boglári Lengyel Gimnáziumban tanuló diákok.

A konferenciát megelőzően 2016. július 30-án (szombaton) 10.00 órakor Teleki Pál szobránál (Templom u. 1.) Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke vezetésével néma főhajtással tisztelgnek a miniszterelnök emléke előtt és elhelyezik koszorúikat.

gondola
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó