Kósa: A migráció elmossa a kontinenst
Ha Európa nem állítja meg a modern kori migrációt, az „el fogja mosni” a kontinenst – jelentette ki Kósa Lajos.
2016. augusztus 2. 18:50

Nemet kell mondani a migrációra, meg kell védeni a határokat, az európaiak biztonságát pedig garantálni kell – sürgette a politikus, aki szerint az Európai Unió álszent magatartást folytat, ha továbbra is a befogadás politikáját képviseli.

Kósa Lajos mindezek miatt szükségesnek nevezte, hogy a magyarok véleményt mondhassanak az október 2-ai kvótareferendumon, amelyen reméli, minél többen részt vesznek, és nemet mondanak a kényszerbetelepítésre.

A frakcióvezető kifejtette: az elmúlt időszak európai terrorcselekményeinek mindegyikéről kiderült, hogy „migrációs hátterű”, ráadásul Európában „a migráció kezdete óta ugrásszerűen nőtt a nők elleni erőszakos cselekmények száma”.

Az érkezők döntő többsége illegális bevándorló – folytatta -, „aki eleve tudatos törvénysértéssel kezdi az életét az EU-ban”, a migrációs nyomás pedig nem csökken, több millióan akarnak Európába jönni.

„Ha segíteni akarunk ezeken az embereken, akkor nem Európában kell rajtuk segíteni, hanem azokon a területeken, ahol ők élnek” – tette hozzá Kósa Lajos.

Arra a kérdésre, hogy hány állami vezető utazik a riói olimpiára, Kósa Lajos azt válaszolta: nem tudja a pontos számot, de a sajtóból úgy értesült, heten – köztük az állam- és a kormányfő -, ami szerinte nem nagy létszám. Megjegyezte, egy olimpia megrendezésére pályázó ország esetében lehet, hogy akár még több is elképzelhető lenne.

Az egyes útépítések leállításáról, elmaradásáról szóló sajtóhíreket – szintén kérdésre – légből kapottnak minősítette.

Elmondta: olyan beruházások előfordulnak, amelyeknél tervezési problémák merültek fel, de olyan útépítési tervről nincs tudomása, amelyet végleg töröltek volna.

MTI
MTI Hírfelhasználó