Kiállítás, interaktív játékok a Hungarikum faluban
A Hungarikumok gyűjteményét bemutató kiállítás, interaktív játékok, valamint kisfilmek és magyar gasztronómiai bemutató is várja fesztiválozókat a csütörtökön megnyílt Hungarikum faluban a Sziget fesztiválon.
2016. augusztus 11. 18:07

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a Hungarikum falu csütörtöki megnyitóján hangsúlyozta: a fesztiválturizmusnak is köszönhető, hogy az elmúlt években a turisták körében megnőtt az érdeklődés Magyarország iránt.     

 "A több százezreket vonzó Sziget fesztivál remek lehetőség nyújt arra, hogy bemutassuk nemzeti értékeinket és megszólítsuk a fiatalokat, hogy lássák, mivel járult hozzá hazánk a világ értékeihez" - mondta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az idei évben a "játék" témája köré szervezett programokkal várják az érdeklődőket. Mint mondta, a magyar hagyományos gasztronómiai kínálat mellett magyar zenével és tánccal is megismerkedhetnek a látogatók.

Lipcsey György, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az érdeklődők a kvízjátékok mellett filmvetítésen vehetnek részt, valamint megismekedhetnek a Puskás-örökséggel is.

Az ügyvezető igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy mára már hatvan tagúra nőtt a magyar nemzeti értékeket felvonultató Hungarikumok gyűjteménye, amelyből kiállítás is látható a faluban.

Hangsúlyozta: "ahhoz, hogy egy termék hungarikum lehessen számos olyan speciális kritériumnak kell megfelelnie, amellyel nemcsak egy ország jellegzetességét mutatja be, hanem egyediségével kitűnik a többi hasonló termék közül".

Lipcsey György emlékeztetett arra, hogy az AMC eddig 25 nemzetközi kiállításon és több mint 30 hazai rendezvényen való részvétellel népszerűsítette a hungarikumokat.

A Hungarikum falu vetítéséin a Karcagi birkapörkölttel, a busójárás hagyományával, valamint a táncház módszerrel ismerkedhetnek meg a fesztiválozók.

MTI
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók
  Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja legfrissebb közleményében a Századvég.
 • Milyen tényezők befolyásolják a magyar gazdaság növekedését?
  A várakozásokat meghaladó mértékben, 5,3 százalékkal bővült a magyar gazdaság az első negyedévben. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzésében ismét felfelé módosította várakozásait, így idén 4,3, jövőre pedig 3,7 százalékos gazdasági bővülésre számít.
 • Egymásnak esett a finisben a DK és a szocialista párt
  A DK elnökének korábbi, Karácsony Gergelyt támogató nyilatkozatait ollózták össze vélhetően a zuglói polgármester kampánystábjának tagjai úgy, mintha Gyurcsány Ferenc jelenleg is mellette állna az ellenzéki főpolgármester-jelölti küzdelemben. Ezeket a nyilatkozatokat automatikus telefonhívásokkal juttatták el a választókhoz.
MTI Hírfelhasználó