Eltitkolta a bécsi belügy a növekvő bűnügyi adatokat
Az első féléves bécsi bűnügyi statisztikák sokkoló eredményt mutattak, így talán nem véletlen, hogy az osztrák belügyminisztérium minden áron titkolni próbálta a jelentést – írta az Österreich című osztrák lap.
2016. augusztus 13. 12:25

A belügyi tárca 35 oldalas, titkos szolgálati használatra készült tanulmányából kiderül, hogy az első hat hónapban 116 488 bűncselekményt követtek el a fővárosban, ami 8,6 százalékkal, közel tízezer esettel több, mint tavaly. A legnagyobb növekedést a belvárosban mérték, 10,6 százalékkal, a legveszélyebb kerület pedig a Favoriten negyed, ahol 13 015 bűncselekmény történt, ami 11,2%-os növekedést jelent – írja az Österreich. Nem mellékes információ, hogy a fiatalkorú bűnelkövető migránsok leginkább a Favoriten negyedben, és a 16. kerületi Ottakring városrészében élnek.

Az FPÖ új biztonsági ügyekért felelős szóvivője, David Lasar keményen kritizálja Wolfgang Sobotka belügyminisztert a rémes számok miatt: „Az utcákon végre több rendőrre, és egy biztonsági (biztonságügyi) koncepcióra lenne szükségünk Bécsben, Sobotka üres ígéretei helyett.”

A bankrablások és a rablások száma összességében csökkent, ugyanakkor a pincebetörések 29,5 százalékkal (!!!) növekedtek. Ezekről a helyekről leginkább drága kerékpárokat loptak el. A belügyi adatok szerint a legtöbb külföldi elkövető algériai volt, számlájukra több mint 4200 gépjárműlopás köthető.

A német sajtó is titkolózik a migránsbűnözés ügyében, a rendőrök pedig pórázon vannak

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő nemrég azt nyilatkozta, hogy áprilisban a Németországban elkövetett erőszakos bűncselekményeknek és a szexuális zaklatásoknak 40-46 százalékát követték el migránsok. A sajtó ezeknek egy részét eltusolja – olvashatjuk a hirado.hu honlapon.

A biztonságpolitikai szakértő szerint Németországban egyre több olyan esetre is fény derül, amikor a rendőrök nem vehettek föl jegyzőkönyvet a migránsok által elkövetett bűntettekről vagy egyenesen megpróbálták lebeszélni az áldozatot, hogy feljelentést tegyen. Az éve elején hatalmas botrányt kavart, mikor nyilvánosságra került, hogy a német rendőrök azt a parancsot kapták, miszerint lopás, vagy rongálás esetén erősen korlátozza a bűncselekmény elkövetőinek üldözését, amennyiben – és ez a lényeg – az elkövetők migránsok. A Magyat Idők erről szóló cikkét itt olvashatják el.

Korábban is voltak titkos utasítások

A szilveszteri erőszakos események hatására derült ki, hogy korábban a német és a svéd rendőrség is igyekezett elhallgatni, eltussolni azokat az eseteket, amikor migránsok követtek el bűncselekményeket.

magyaridok.hu - osterreich.at
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó