Sajtóvisszhang: Íme, a riói olimpia bizonyítványa
A helyi és a nemzetközi sajtó felemásan értékelte a riói olimpiát, s a játékok vasárnapi záróünnepségét is a hétfőn megjelent beszámolókban.
2016. augusztus 22. 15:05

Brazília:

---------

O Globo:

 

"A riói olimpia hiányérzetet hagyott maga után. Az esőáztatta Maracana Stadionban az ország megtisztította a lelkét és az olimpia zárásaként egy új időszak kezdetét is ünnepelte. Az első dél-amerikai játékok felejthetetlen 17 napja úgy fejeződött be, ahogyan azt a brazilok szeretik és tudják zárni: bulival, érzelemmel, barátsággal és sok szambával."

Nagy-Britannia:

---------------

Daily Mail:

"Rio egy nagy durranással és locspoccsal búcsúzott."

The Sun:

"Az olimpiai játékok egy óriási, esőáztatta bulival zárult a Maracana Stadionban. Bár a híres aréna félig üres volt, mégis nagyszerűre sikerült a búcsú."

Franciaország:

--------------

Le Monde:

"Ezen az estén egy kis hiányérzet uralkodott a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban. Az elmúlt két hétben Rio egy +csodálatos várossá+ változtatta magát, amely az előzetes kétségek ellenére sikert ért el. És ezután? Az álomból való ébredés kemény lehet. Miután a játékok varázsa elmúlik, a brutális realitás kerül előtérbe."

Le Figaro:

"A kötelesség teljesítve, a csodás időszak azonban brutális véget ér. A politikai kínlódással, gazdasági problémákkal és szociális nyugtalansággal megnehezített élet visszatér a maga valóságában Brazíliában."

Németország:

------------

Süddeutsche Zeitung:

"Thomas Bach egy +új világot+ ígért ezzel az olimpiával. Valóban egy új világ volt látható ebben a két hétben. A kariókák, Rio lakosai a kocsmákban ülve követték a sporteseményeket, mert egy havi fizetésük egyharmadát kellett volna kifizetniük egy belépőért, s ilyet korábban még soha sehol nem láttunk. Még a Maracana is csak kétharmadig telt meg a záróünnepség idején."

Bild:

"Rio de Janeiro egy nagyot szóló záróünnepséggel búcsúzott az olimpiától. A Maracanában azonban a bulin sem volt teltház, s ez egy olyan része lesz ennek az olimpiának, amely sokáig az emberek emlékezetében marad."

Spanyolország:

--------------

El Mundo:

"Brazília nem volt a legjobb választás egy olimpia házigazdájának. A létesítmények nem készültek el teljesen a rajtig, számtalan dugó nehezítette a közlekedést, a biztonság az erőteljes rendőri jelenlét ellenére nem volt százszázalékos, a turisták és a sportolók pedig sokszor számoltak be rablásokról."

Oroszország:

------------

Szport-Ekszpressz:

"Győzelem. Minden előzmény ellenére Oroszország negyedik az éremtáblázaton, s a sportolók 56 érmet hoznak haza. A csapat büszke lehet a riói olimpián nyújtott teljesítményére."

Vedomosztyi:

"A bajnokoknak, érmeseknek és edzőknek gratulálnunk kell a sikerekhez. A sportsikerek azonban mindig a felelős miniszter megítélését védik. Vitalij Mutko a doppingbotrány okozta nyilvánvaló csőd ellenére Oroszország és a sportolók védőjeként szerepel. A doppingügyben fennálló konfliktus Oroszország és a nemzetközi sportszövetségek között tovább folytatódhat."

Lengyelország:

--------------

Fakt:

"Szép és intenzív napokat hagytunk magunk mögött a riói olimpia végeztével. A záróünnepség hangos, színes és impulzív volt."

Super Express:

"Véget ért a Rio de Janeiró-i olimpia. A záróünnepség lélegzetelállító volt, akárcsak a sportolók teljesítménye a versenyeken. Valóban jól sikerült olimpia volt ez."

MTI
megmondó
„A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki nem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.”
 • Resurrexit tertia die
  Protonok, elektronok, neutronok élettelen parányaiból ragyog fel a csodálatos, megfoghatatlan, de azért körülírható és csodálatos érték: a szeretet.
 • Korlátozni a napi hülyeséget
  Állítólag Einstein mondotta egyszer, hogy a világűr és az emberi butaság végtelen – de különösen az utóbbi.
 • Gyűlölet és politika
  A kis párt elnöke utóbb bebújt egy pénzember hóna alá, olyan milliárdos hajlatába, amely figura korábban a nagy párt elnökének bizalmasa, diáktársa volt.
 • Sufnituning kell labdarúgásunknak (is)
  A magyar futballrajongók a válogatott tétmérkőzésen is még mindig kisiskolás módjára „tanulni” akaró nebulónál sokkalta többet érdemelnek.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI