Sajtóvisszhang: Íme, a riói olimpia bizonyítványa
A helyi és a nemzetközi sajtó felemásan értékelte a riói olimpiát, s a játékok vasárnapi záróünnepségét is a hétfőn megjelent beszámolókban.
2016. augusztus 22. 15:05

Brazília:

---------

O Globo:

 

"A riói olimpia hiányérzetet hagyott maga után. Az esőáztatta Maracana Stadionban az ország megtisztította a lelkét és az olimpia zárásaként egy új időszak kezdetét is ünnepelte. Az első dél-amerikai játékok felejthetetlen 17 napja úgy fejeződött be, ahogyan azt a brazilok szeretik és tudják zárni: bulival, érzelemmel, barátsággal és sok szambával."

Nagy-Britannia:

---------------

Daily Mail:

"Rio egy nagy durranással és locspoccsal búcsúzott."

The Sun:

"Az olimpiai játékok egy óriási, esőáztatta bulival zárult a Maracana Stadionban. Bár a híres aréna félig üres volt, mégis nagyszerűre sikerült a búcsú."

Franciaország:

--------------

Le Monde:

"Ezen az estén egy kis hiányérzet uralkodott a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban. Az elmúlt két hétben Rio egy +csodálatos várossá+ változtatta magát, amely az előzetes kétségek ellenére sikert ért el. És ezután? Az álomból való ébredés kemény lehet. Miután a játékok varázsa elmúlik, a brutális realitás kerül előtérbe."

Le Figaro:

"A kötelesség teljesítve, a csodás időszak azonban brutális véget ér. A politikai kínlódással, gazdasági problémákkal és szociális nyugtalansággal megnehezített élet visszatér a maga valóságában Brazíliában."

Németország:

------------

Süddeutsche Zeitung:

"Thomas Bach egy +új világot+ ígért ezzel az olimpiával. Valóban egy új világ volt látható ebben a két hétben. A kariókák, Rio lakosai a kocsmákban ülve követték a sporteseményeket, mert egy havi fizetésük egyharmadát kellett volna kifizetniük egy belépőért, s ilyet korábban még soha sehol nem láttunk. Még a Maracana is csak kétharmadig telt meg a záróünnepség idején."

Bild:

"Rio de Janeiro egy nagyot szóló záróünnepséggel búcsúzott az olimpiától. A Maracanában azonban a bulin sem volt teltház, s ez egy olyan része lesz ennek az olimpiának, amely sokáig az emberek emlékezetében marad."

Spanyolország:

--------------

El Mundo:

"Brazília nem volt a legjobb választás egy olimpia házigazdájának. A létesítmények nem készültek el teljesen a rajtig, számtalan dugó nehezítette a közlekedést, a biztonság az erőteljes rendőri jelenlét ellenére nem volt százszázalékos, a turisták és a sportolók pedig sokszor számoltak be rablásokról."

Oroszország:

------------

Szport-Ekszpressz:

"Győzelem. Minden előzmény ellenére Oroszország negyedik az éremtáblázaton, s a sportolók 56 érmet hoznak haza. A csapat büszke lehet a riói olimpián nyújtott teljesítményére."

Vedomosztyi:

"A bajnokoknak, érmeseknek és edzőknek gratulálnunk kell a sikerekhez. A sportsikerek azonban mindig a felelős miniszter megítélését védik. Vitalij Mutko a doppingbotrány okozta nyilvánvaló csőd ellenére Oroszország és a sportolók védőjeként szerepel. A doppingügyben fennálló konfliktus Oroszország és a nemzetközi sportszövetségek között tovább folytatódhat."

Lengyelország:

--------------

Fakt:

"Szép és intenzív napokat hagytunk magunk mögött a riói olimpia végeztével. A záróünnepség hangos, színes és impulzív volt."

Super Express:

"Véget ért a Rio de Janeiró-i olimpia. A záróünnepség lélegzetelállító volt, akárcsak a sportolók teljesítménye a versenyeken. Valóban jól sikerült olimpia volt ez."

MTI
megmondó
Azért is orvosi eset, mert memóriája kórosan gyönge. Polgárháborús hangulatot ugyanis éppen ő keltett 2006. október 23-án.
 • Hattyú-Doll?
  Alighanem a hattyúdala lesz Thomas Doll edzőnek az Európa Liga selejtező második fordulójának visszavágója Herningben.
 • Újabb izmus az EU-ban: idiotizmus
  Az elmúlt évszázad még a legrokonszenvesebb izmus, a humanizmus fogalmát is beszennyezte, mert ezt a szép eszmét megélhetési humanisták sajátították ki.
 • A 2006-os terrorkormányzás
  Az egészen durva kettős mérce azt mutatja, hogy rejtett érdekcsoport próbálja rombolni Magyarországot.
 • Háború előkészülete zajlik térségünkben
  Úgynevezett „migránsfalvakat” akarnak létrehozni, megsértve adott államok területi integritását. Háborúk kezdődtek ekként évezredek óta.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI