Karmelita professzor kitüntetése
A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapta Luigi Borriello, a lelkiségi teológia és misztika professzora, a Szerzetesi Kongregáció konzultora.
2016. augusztus 25. 19:27

Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese csütörtök délelőtt ünnepség keretében adta át a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét Luigi Borriello, a lelkiségi teológia és misztika professzorának, a Szerzetesi Kongregáció konzultorának.

Áder János köztársasági elnök a kitűntetést Marcell kármelita szerzetes boldoggá avatása, valamint Marcell atya személyének és lelkiségének magyarországi és külföldi megismertetése érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként adományozta.

A miniszterelnök-helyettes a kitűntetést követő beszédében kitért arra, hogy a kormánynak nemcsak az ország gazdasági gyarapítása a feladata, az erkölcsi kérdések ugyanolyan súllyal bírnak. Külön köszönetet mondott Boriello professzornak Márton Marcell atya boldoggá avatási eljárásában nyújtott önzetlen munkálkodásáért, amivel országunk jó hírnevét öregbíti.

Boriello atya viszontválaszában Márton Marcell kapcsán, túl az egyházi jelentőségen, a magyar nemzet dicsőséges történelmére emlékezett.

Luigi Borriello professzor, Béri László rendtárs, Vörös András tartományfőnök, Csallóközi Zoltán főtanácsadó

 

fotó: Váli Miklós

gondola
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó