Karmelita professzor kitüntetése
A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapta Luigi Borriello, a lelkiségi teológia és misztika professzora, a Szerzetesi Kongregáció konzultora.
2016. augusztus 25. 19:27

Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese csütörtök délelőtt ünnepség keretében adta át a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét Luigi Borriello, a lelkiségi teológia és misztika professzorának, a Szerzetesi Kongregáció konzultorának.

Áder János köztársasági elnök a kitűntetést Marcell kármelita szerzetes boldoggá avatása, valamint Marcell atya személyének és lelkiségének magyarországi és külföldi megismertetése érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként adományozta.

A miniszterelnök-helyettes a kitűntetést követő beszédében kitért arra, hogy a kormánynak nemcsak az ország gazdasági gyarapítása a feladata, az erkölcsi kérdések ugyanolyan súllyal bírnak. Külön köszönetet mondott Boriello professzornak Márton Marcell atya boldoggá avatási eljárásában nyújtott önzetlen munkálkodásáért, amivel országunk jó hírnevét öregbíti.

Boriello atya viszontválaszában Márton Marcell kapcsán, túl az egyházi jelentőségen, a magyar nemzet dicsőséges történelmére emlékezett.

Luigi Borriello professzor, Béri László rendtárs, Vörös András tartományfőnök, Csallóközi Zoltán főtanácsadó

 

fotó: Váli Miklós

gondola
  • Miasszonyunk
    Ahogy várható volt, valamilyen technikai problémát neveztek meg máris, de úgysem hisz már senki sem a „hivatalos magyarázatokban” egy ilyen, a hazugság és képmutatás örvénylő káoszában elsüllyedő világban.
  • Európának új vezetőkre van szüksége
    Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.
  • Mire kéne költeni a pénzt a Notre-Dame felújítása helyett?
    A haladás előtt élő ember még összekötötte a szépet a jóval. Nem véletlen, hogy Notre-Dame-ot építettek, nem pedig feminista vagy "fat positivity" mozgalmat alapítottak.
MTI Hírfelhasználó