Karmelita professzor kitüntetése
A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapta Luigi Borriello, a lelkiségi teológia és misztika professzora, a Szerzetesi Kongregáció konzultora.
2016. augusztus 25. 19:27

Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese csütörtök délelőtt ünnepség keretében adta át a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét Luigi Borriello, a lelkiségi teológia és misztika professzorának, a Szerzetesi Kongregáció konzultorának.

Áder János köztársasági elnök a kitűntetést Marcell kármelita szerzetes boldoggá avatása, valamint Marcell atya személyének és lelkiségének magyarországi és külföldi megismertetése érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként adományozta.

A miniszterelnök-helyettes a kitűntetést követő beszédében kitért arra, hogy a kormánynak nemcsak az ország gazdasági gyarapítása a feladata, az erkölcsi kérdések ugyanolyan súllyal bírnak. Külön köszönetet mondott Boriello professzornak Márton Marcell atya boldoggá avatási eljárásában nyújtott önzetlen munkálkodásáért, amivel országunk jó hírnevét öregbíti.

Boriello atya viszontválaszában Márton Marcell kapcsán, túl az egyházi jelentőségen, a magyar nemzet dicsőséges történelmére emlékezett.

Luigi Borriello professzor, Béri László rendtárs, Vörös András tartományfőnök, Csallóközi Zoltán főtanácsadó

 

fotó: Váli Miklós

gondola
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó