Soros az abortusz liberalizálásáért küzd
Miközben Európa demográfiai válságával indokolják a migránsok befogadásának szükségességét, Soros Györgyhöz köthető szervezetek arra készülnek, hogy támadásaikkal az abortusz liberalizálását mozdítsák elő Írországban és a kontinens többi keresztény, konzervatív államában. A kiszivárgott dokumentumok szerint jelentős összegek vándorolhatnak a következő években mindazokhoz a csoportokhoz, amelyek vállalják e törekvés kiszolgálását. Az Alfa Szövetség szerint Magyarország is a célkeresztbe kerülhet.
2016. augusztus 27. 10:14

Magyarország és egész Európa nagy veszélybe kerül, ha a magzati élet védelmének bástyája, Írország elesik a Soros Györgyhöz köthető szervezetek támadásai nyomán – közölte a Magyar Időkkel Téglásy Imre, az Alfa Szövetség elnöke.

A civil szervezet vezetője szerint ugyanis ha az abortusz liberalizálását követelő csoportok elérik céljukat, azzal az amúgy is a lassú kihalás felé menetelő kontinens népesedéspusztulása felgyorsul, miközben épp hogy nem kevesebb, hanem több születendő gyermekre lenne szükség. – A migránsok befogadását is demog­ráfiai okokkal magyarázzák egyesek – jegyezte meg.

A Katolikus Hírügynökség (CNA) az elsők között számolt be arról, hogy a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítvány hároméves tervé­ben nagy erejű támadást helyezett kilátásba Írország szigorú abortuszszabályozása ellen. A cél a magzati élet védelmét kimondó 1983-as alkotmánykiegészítés és a művi terhességmegszakítást az elfogadható legszűkebb keretek között tartó egészségügyi törvény módosításának kikényszerítése. Mindez a DCLeaks.com oldalon nyilvánosságra hozott dokumentumokból derült ki, akárcsak az, hogy a szigetországban remélt sikereket más államokban kamatoztatnák.

Sorosék „fegyverként” a magukat nőjogi szervezetekként aposztrofáló csoportosulásokat akarják bevetni. Ilyen például az Amnesty International Ireland vagy az Irish Family Planning Association, amelyek a busás támogatásból utcai demonstrációkkal, a közösségi oldalakon és különböző reklámkampányokkal gyakorolhatnak nyomást a dublini kormányra.

A CNA beszámolójában közvetlenül idézte az egyik iratot. A leírtak alapján nyilvánvaló, hogy Írország mellett Európa valamennyi konzervatív, illetve erősen katolikus országában finanszírozni fogják a hasonló akciókat, de a tengerentúlon és Afrikában sem kímélik majd az úgynevezett pro life, azaz élet- és magzatvédő politikát. Lengyelországot név szerint is célpontként említik.

Mint ismert, Varsó idén szigorította a terhességmegszakításra vonatkozó előírásokat, azóta össztűz alatt tartják a liberális jogvédők. Tavasszal hazánkban, a lengyel nagykövetség budapesti épülete előtt tüntettek az MSZP-s Lendvai Ildikó jelenlétében a magzatvédő intézkedések ellen. Az eseményen Antoni Rita, a Nőkért Egyesület elnöke is megjelent, meg egy papnak öltözött fiatal férfi, aki „Abortusztabletta” feliratú szőlőcukor osztogatásával gúnyolódott a katolikusokon. Soros György terveihez tehát nem lesz nehéz magyarországi támogatókat találni.

Annál is inkább, mert a 888.hu által közreadott, az amerikai milliárdos által szponzorált szervezetek listáján az abortusztabletta magyarországi engedélyezését propagáló Társaság a Szabadságjogokért mellett megtalálható még a Patriarchátust Ellenzők Társasága (Patent), a NANE – Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület –, valamint a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség. Érdemes megjegyezni, hogy a Nőszemély című egykori feminista lap már csaknem húsz éve, 1997-ben a „nőprogramok” legelkötelezettebb támogatói közé sorolta Soros Györgyöt.

Téglásy Imre is utalt erre, amikor azt mondta, a Soroshoz köthető szervezetek eddig is jelen voltak hazánkban, és meg-megújuló támadásokat intéztek az amúgy nem kifejezetten szigorú hazai abortuszszabályozás ellen.

Támadták például azt az előírást, amely kimondja, hogy a terhességmegszakítás szándékáról kétszer kell nyilatkozatot tennie az orvoshoz forduló nőnek, azért mert a jogalkotó meghagyta a lehetőséget számukra a visszafordíthatatlan következményekkel járó tervük átgondolásra. Az Alfa Szövetség elnöke úgy véli, az ír szabályozás megváltoztatása gátszakadással érne fel, s még azok a csoportosulások is vérszemet kapnának, amelyeket esetleg nem stafírozott ki a milliárdos. Hangsúlyozta továbbá, hogy Soros György mellett az „életellenes törekvéseknek” az Egyesült Államok leköszönő elnöke, Barack Obama és lehetséges utódja, Hillary Clinton egyaránt elkötelezett támogatója.

Tavaly több mint 31 ezer gyermek élete ért véget mesterséges beavatkozással Magyarországon.

Özönlöttek a dokumentumok

Az utóbbi időszakban több olyan dokumentum is kikerült a DCleaks nevű oldalra, amelynek magyarországi vonatkozása van. Az egyikből az derült ki, hogy a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány 35 millió forintnak megfelelő összeget utalt át a Gyurcsány Ferenc és az MSZP újraválasztásának kampányában is aktív szerepet játszó Demos nevű agytrösztnek. Nagy közfelháborodást keltett továbbá az a belső munkaanyag, amelyben az amerikai szervezet az európai menekültválsággal kapcsolatos stratégiáját részletezi, de a 2014-es európai választások befolyásolására tételszerűen kirendelt összegekről szóló anyag is sokak érdeklődését felkeltette.

Magyaridok.hu
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor reméli, a bevándorlást ellenzők egész Európában megerősödnek
  Orbán Viktor miniszterelnök azt reméli, hogy az európai parlamenti (EP-) választáson a bevándorlást ellenző erők egész Európában megerősödnek, és a bevándorlást ellenző politikai vezetők jutnak jóval nagyobb szerephez a következő öt évben.
 • Nemzetközi részvételi adatok és nem hivatalos eredmények
  Ma huszonegy uniós tagállamban – köztük Magyarországon – tartanak európai uniós választásokat. Hét országban már korábban megtartották az Európa jövője szempontjából kulcsfontosságú voksolást, és egyes tagállamok esetében pedig már az eredményekre vonatkozó becslések is rendelkezésre állnak.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
MTI Hírfelhasználó