Soros az abortusz liberalizálásáért küzd
Miközben Európa demográfiai válságával indokolják a migránsok befogadásának szükségességét, Soros Györgyhöz köthető szervezetek arra készülnek, hogy támadásaikkal az abortusz liberalizálását mozdítsák elő Írországban és a kontinens többi keresztény, konzervatív államában. A kiszivárgott dokumentumok szerint jelentős összegek vándorolhatnak a következő években mindazokhoz a csoportokhoz, amelyek vállalják e törekvés kiszolgálását. Az Alfa Szövetség szerint Magyarország is a célkeresztbe kerülhet.
2016. augusztus 27. 10:14

Magyarország és egész Európa nagy veszélybe kerül, ha a magzati élet védelmének bástyája, Írország elesik a Soros Györgyhöz köthető szervezetek támadásai nyomán – közölte a Magyar Időkkel Téglásy Imre, az Alfa Szövetség elnöke.

A civil szervezet vezetője szerint ugyanis ha az abortusz liberalizálását követelő csoportok elérik céljukat, azzal az amúgy is a lassú kihalás felé menetelő kontinens népesedéspusztulása felgyorsul, miközben épp hogy nem kevesebb, hanem több születendő gyermekre lenne szükség. – A migránsok befogadását is demog­ráfiai okokkal magyarázzák egyesek – jegyezte meg.

A Katolikus Hírügynökség (CNA) az elsők között számolt be arról, hogy a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítvány hároméves tervé­ben nagy erejű támadást helyezett kilátásba Írország szigorú abortuszszabályozása ellen. A cél a magzati élet védelmét kimondó 1983-as alkotmánykiegészítés és a művi terhességmegszakítást az elfogadható legszűkebb keretek között tartó egészségügyi törvény módosításának kikényszerítése. Mindez a DCLeaks.com oldalon nyilvánosságra hozott dokumentumokból derült ki, akárcsak az, hogy a szigetországban remélt sikereket más államokban kamatoztatnák.

Sorosék „fegyverként” a magukat nőjogi szervezetekként aposztrofáló csoportosulásokat akarják bevetni. Ilyen például az Amnesty International Ireland vagy az Irish Family Planning Association, amelyek a busás támogatásból utcai demonstrációkkal, a közösségi oldalakon és különböző reklámkampányokkal gyakorolhatnak nyomást a dublini kormányra.

A CNA beszámolójában közvetlenül idézte az egyik iratot. A leírtak alapján nyilvánvaló, hogy Írország mellett Európa valamennyi konzervatív, illetve erősen katolikus országában finanszírozni fogják a hasonló akciókat, de a tengerentúlon és Afrikában sem kímélik majd az úgynevezett pro life, azaz élet- és magzatvédő politikát. Lengyelországot név szerint is célpontként említik.

Mint ismert, Varsó idén szigorította a terhességmegszakításra vonatkozó előírásokat, azóta össztűz alatt tartják a liberális jogvédők. Tavasszal hazánkban, a lengyel nagykövetség budapesti épülete előtt tüntettek az MSZP-s Lendvai Ildikó jelenlétében a magzatvédő intézkedések ellen. Az eseményen Antoni Rita, a Nőkért Egyesület elnöke is megjelent, meg egy papnak öltözött fiatal férfi, aki „Abortusztabletta” feliratú szőlőcukor osztogatásával gúnyolódott a katolikusokon. Soros György terveihez tehát nem lesz nehéz magyarországi támogatókat találni.

Annál is inkább, mert a 888.hu által közreadott, az amerikai milliárdos által szponzorált szervezetek listáján az abortusztabletta magyarországi engedélyezését propagáló Társaság a Szabadságjogokért mellett megtalálható még a Patriarchátust Ellenzők Társasága (Patent), a NANE – Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület –, valamint a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség. Érdemes megjegyezni, hogy a Nőszemély című egykori feminista lap már csaknem húsz éve, 1997-ben a „nőprogramok” legelkötelezettebb támogatói közé sorolta Soros Györgyöt.

Téglásy Imre is utalt erre, amikor azt mondta, a Soroshoz köthető szervezetek eddig is jelen voltak hazánkban, és meg-megújuló támadásokat intéztek az amúgy nem kifejezetten szigorú hazai abortuszszabályozás ellen.

Támadták például azt az előírást, amely kimondja, hogy a terhességmegszakítás szándékáról kétszer kell nyilatkozatot tennie az orvoshoz forduló nőnek, azért mert a jogalkotó meghagyta a lehetőséget számukra a visszafordíthatatlan következményekkel járó tervük átgondolásra. Az Alfa Szövetség elnöke úgy véli, az ír szabályozás megváltoztatása gátszakadással érne fel, s még azok a csoportosulások is vérszemet kapnának, amelyeket esetleg nem stafírozott ki a milliárdos. Hangsúlyozta továbbá, hogy Soros György mellett az „életellenes törekvéseknek” az Egyesült Államok leköszönő elnöke, Barack Obama és lehetséges utódja, Hillary Clinton egyaránt elkötelezett támogatója.

Tavaly több mint 31 ezer gyermek élete ért véget mesterséges beavatkozással Magyarországon.

Özönlöttek a dokumentumok

Az utóbbi időszakban több olyan dokumentum is kikerült a DCleaks nevű oldalra, amelynek magyarországi vonatkozása van. Az egyikből az derült ki, hogy a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány 35 millió forintnak megfelelő összeget utalt át a Gyurcsány Ferenc és az MSZP újraválasztásának kampányában is aktív szerepet játszó Demos nevű agytrösztnek. Nagy közfelháborodást keltett továbbá az a belső munkaanyag, amelyben az amerikai szervezet az európai menekültválsággal kapcsolatos stratégiáját részletezi, de a 2014-es európai választások befolyásolására tételszerűen kirendelt összegekről szóló anyag is sokak érdeklődését felkeltette.

Magyaridok.hu
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó