Szeptember 5-ig lehet nevezni a Lakiteleki Filmszemlére
Az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc emlékezetére és Morell Mihály tiszteletére hirdették meg a XVI. Lakiteleki Filmszemlét.
2016. szeptember 1. 12:07

A szemle Lakiteleken, a Népfőiskola Kölcsey Házában 2016. október 11-13. között lesz, melyre az alkotók pályamunkáit szeptember 5-ig várják.

Pályázati feltételek: A versenyen részt vehetnek falvak, városok, iskolák televíziói, filmkészítő közösségek, magánszemélyek határon innen és túlról, minden 2010 után egyénileg vagy csoportosan készített magyar nyelvű alkotással, amely a korábbi filmszemléinken nem szerepelt.

A filmeket az alábbi kategóriákban lehet nevezni: Krónika: helyi híradó, aktuális közéleti riportműsor, sport (max.: 26 perc), Korkép: filmtanulmányok a településről, filmszociográfia (max.: 52 perc), Művelődés: hungarikumok, helyi értékek (max.: 26 perc), Portré: (max. 26 perc), Fikciós műsorok: szórakoztató filmek, animációs, rajz-és kísérleti film (max. 10 perc), 1956 emlékezete: az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc közvetlen előzményeit, történéseit, helyi emlékeit, az emberi helytállást, a hozzátartozók megpróbáltatásait bemutató filmek (max. 52 perc).

NEVEZÉSI DÍJ NINCS!

A szemle legjobb alkotásai díjazásban részesülnek! Fődíj: 1.000.000 Ft, ezen kívül számos különdíj vár még gazdára.

A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2016. szeptember 5.

A zsűri elnöke: Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, a Magyar Mozgókép mestere.

Az előzsűri időpontja: 2016. szeptember 13-14. Helye: Lakitelek Népfőiskola. Az előzsűri döntéséről a pályázókat szeptember 18-ig értesítjük.

További részletek, valamint nevezési lap és tájékoztatás kérhető:

NÉPFŐISKOLA ALAPÍTVÁNY, H-6065 Lakitelek, Felsőalpár 3. Telefon: +36-76-549-047, e-mail: nepfoiskola.nfhalozat@lakitelek.hu vagy letölthető a Népfőiskola honlapjáról: http://nepfoiskola.lakitelek.hu

gondola
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó