Támadás indult a keresztény európai civilizáció ellen
Nagyon komoly támadás zajlik a keresztény európai civilizáció ellen, megállításához európai-orosz-amerikai összefogásra van szükség.
2016. szeptember 1. 14:21

Ennek az összefogásnak pedig az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) a legfontosabb fóruma - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Berlinben csütörtökön, az EBESZ-tagállamok informális külügyminiszteri tanácskozása előtt.

A miniszter a magyar közmédiának adott nyilatkozatában a Berlin melletti Potsdamban rendezett tanácskozáson képviselendő magyar álláspontról szólva hangsúlyozta, hogy Európában "biztonsági válság" alakult, mert a keleti szomszédságban háború dúl, délről "minden idők legsúlyosabb bevándorlási nyomása" nehezedik a határokra, nyugaton pedig "az egyik legfontosabb szövetségesünk" úgy döntött, hogy kilép az Európai Unióból.

A terrorista merényletek, a franciaországi Rouenben egy katolikus templomban mise közben végrehajtott támadás és a nők ellen elkövetett erőszakos cselekmények is azt mutatják, hogy támadás kezdődött a keresztény európai civilizáció ellen - húzta alá Szijjártó Péter.

"A 24. órában vagyunk", most minden európai politikának azt kell céloznia, hogy helyreálljon az európai emberek biztonsága - mondta a miniszter.

Összehangolt, összefogott európai biztonságpolitikára van szükség, amelynek nagyon fontos eleme egy közös hadsereg felállítása, és meg kell védeni Európa határait, amihez elengedhetetlen, hogy az európai intézmények felhagyjanak "képmutató politikájukkal, amellyel emberek százezreit inspirálják arra, hogy jöjjenek Európába".

Az európai intézményeknek "a bevándorlók inspirálása helyett a bevándorlási nyomás megszüntetésére" kellene összpontosítaniuk, ahogyan Magyarország teszi másfél éve.

A közös hadsereg felállítása és a határok védelme mellett arra is szükség van - fűzte hozzá -, hogy az Iszlám Állam terrorszervezetet "végleg le tudjuk győzni", és Európa hozzájáruljon ahhoz, hogy a megoldás irányába mozduljanak el a délkeleti szomszédságában zajló konfliktusok.

Ehhez "nem elég Európa", a biztonság helyreállításához európai-orosz-amerikai összefogásra van szükség, ezért fontos, hogy Frank-Walter Steinmeier, az EBESZ soros elnökségét betöltő Németország külügyminisztere összehívta a tagállami külügyminisztereket, hiszen az EBESZ az európai-orosz-amerikai összefogás legfontosabb fóruma - mondta Szijjártó Péter.

A német kormány migrációs politikájának változásaira vonatkozó kérdésre elmondta, hogy egész biztosan maradtak még nézetkülönbségek, és a migrációs válsághoz való viszonyulást tekintve az utóbbi másfél évben Európában csak a magyar álláspont és a V4-ek csoportjának (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) álláspontja volt állandó, "minden más változott".

"Büszkén mondhatjuk el, és szeretnénk elmondani ezután is, hogy Magyarországon keresztül illegális bevándorlók nem érkeznek sem Ausztria, sem Németország területére, éppen ezért erősítjük meg a korábban hozott biztonsági intézkedéseket, és építünk új kerítést Magyarország és Szerbia határára" - mondta Szijjártó Péter.

MTI
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó