Csak keresztény identitásának megerősítésével kerülhet ki a krízisből Európa
Rétvári Bence szerint Európa a mostani krízisből csak úgy kerülhet ki, ha megerősíti keresztény identitását.
2016. szeptember 2. 08:23

A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke erről a 777blog.hu oldalnak adott interjúban beszélt.

Az alelnök, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kiemelte: ha nem lett volna kereszténység Európában, nem alakult volna ki a mai demokrácia és az a jólét sem, amely szinte példa nélküli. Kellett a katolicizmus és a protestantizmus is, hogy a kontinensen olyan berendezkedés jöhessen létre, amely ekkora biztonságot, kiszámíthatóságot és jólétet teremt. Ez az, ami annyira vonzó másoknak – vélte.

Rétvári Bence hozzátette: az, hogy ellenállás nélkül hatolhatnak be milliók Európába, vagy tudnak itt letelepedni, és változtatják meg a nagyvárosok kinézetét, az emberek életformáját, egyértelműen “a legyengített kereszténységhez” köthető. Egész egyszerűen nem voltak elég büszkék az uniós vezetők és sok nagyváros, metropolisz vezetői a keresztény hagyományaikra, légüres teret teremtettek, és “abba benyomul valami teljesen más” – közölte.

Szerinte ahonnan a népvándorlók jönnek, ott a kereszténység a Nyugattal egyenlő, ezért is van keresztényüldözés évtizedek vagy akár évszázadok óta. Ezért ölnek meg a világon átlagosan naponta 270 keresztényt a hite miatt. Csak Európában újdonság, hogy papokat a hitük miatt ölnek meg, ahonnan most a migránsáradat jön, ott ez sajnos egyáltalán nem ritka – jegyezte meg.  Kitért arra is: ha Európa most nem áll ellen, akkor arra a sorsa jut, amely Észak-Afrikában vagy a Közel-Keleten az elmúlt évtizedekben, évszázadokban bekövetkezett. Utóbbi területen az első világháború előtt minden negyedik ember volt keresztény, ma minden harmincharmadik. Óriási mértékű volt a keresztények és a keresztény kultúrájú életforma visszaszorulása, és ez nem lesz másként Európában sem, “hogyha ennek a folyamatnak nem szabunk gátat” – mondta.

Közlése szerint a menekülteket Magyarország is befogadja és ellátja, számukra biztosítja az ingyenes utazást, az ingyenes szállást, napi többszöri étkezést, tolmácsolást. Az ország mindent megtesz a valódi menekültek emberséges befogadásáért. “Itt azonban célzott jóléti vándorlás zajlik a szemünk láttára” – mondta, megjegyezve azt is, hogy egy menekültnek vannak jogai, de ugyanakkor kötelezettségei is.

Összegzése szerint Európa ebből a krízisből csak úgy kerülhet ki, ha az identitását megerősíti, ezért vissza fog találni a keresztény gyökereihez. Magyarország pedig az elmúlt ezer évben bebizonyította, hogy nincsen más jövője, mint a kereszténység – jelentette ki az államtitkár.

MTI
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó