Az igazság és a hit győzelmének könyvei
Emberek, akiket egymás felé a szívük vezet. Sorsok, amelyek nem a végtelenben kereszteződnek. Küzdelmek a sötétség ellen, a szeretet erejével. Történet, amit az örök remény éltet.
2016. szeptember 4. 18:31

A Sziklakórházban mutatták be szeptember 2-án Zsuffa Tünde A Híd közepén című új, történelmi regényét. A hidegháború idején játszódó történet az 1956-os forradalom hőseinek és a külföldre menekült magyaroknak állít emléket. Az író egy olyan kort és közeget mutat be, ahol a szerelemnek, az őszinteségnek, a becsületnek, éppen úgy fájdalmasan magas ára van, mint a hallgatásnak, vagy magának az életnek.

A szerző Angyal a földi pokolban című könyvében megismert cselekményének méltó folytatásaként vetette papírra legújabb regényét. Az 1956 és 1980 között játszódó, ismert világpolitikai események köré épülő történetben Balázsovich Antóniának, Horthy Miklós testőrparancsnokának a lánya és a korábbról ismerős karaktereknek ezúttal olyan harcokban kell helytállniuk magukért és egymásért, melyekben a béke illúziója mögé bújva leselkedik rájuk az igazi veszély.

A szereplőket állandó megfigyelés, zaklatás és ellehetetlenítés teszi próbára Ausztria Magyarországhoz ezer szállal kötődő, ám mégis teljesen más világában.

A Híd közepén című regény híven tükrözi az íróelőző regénye alapján megismert személyiségének két alappillérét: a szókimondást kényes történelmi kérdésekben, illetve a mélyről fakadó hit megélését a mindennapokban.

A hosszú évek óta Ausztriában élő Zsuffa Tünde hitelesen önti szavakba az érzést, amikor úgy fogalmaz: „A honvágyat nem lehet feldolgozni. Az otthonom ott van, ahol a családom, de a hazám az, ahol a szívemet hagytam.” 

gondola
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
  • Megérkezett a Békemenet az állami ünnepség helyszínére
    Megérkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezte Békemenet az állami ünnepség helyszínére szombaton délután, az ünneplő tömeg megtöltötte az Erzsébet teret és a Deák teret, az emberek a Károly körúton is állnak egészen az Astoriáig
MTI Hírfelhasználó