Az igazság és a hit győzelmének könyvei
Emberek, akiket egymás felé a szívük vezet. Sorsok, amelyek nem a végtelenben kereszteződnek. Küzdelmek a sötétség ellen, a szeretet erejével. Történet, amit az örök remény éltet.
2016. szeptember 4. 18:31

A Sziklakórházban mutatták be szeptember 2-án Zsuffa Tünde A Híd közepén című új, történelmi regényét. A hidegháború idején játszódó történet az 1956-os forradalom hőseinek és a külföldre menekült magyaroknak állít emléket. Az író egy olyan kort és közeget mutat be, ahol a szerelemnek, az őszinteségnek, a becsületnek, éppen úgy fájdalmasan magas ára van, mint a hallgatásnak, vagy magának az életnek.

A szerző Angyal a földi pokolban című könyvében megismert cselekményének méltó folytatásaként vetette papírra legújabb regényét. Az 1956 és 1980 között játszódó, ismert világpolitikai események köré épülő történetben Balázsovich Antóniának, Horthy Miklós testőrparancsnokának a lánya és a korábbról ismerős karaktereknek ezúttal olyan harcokban kell helytállniuk magukért és egymásért, melyekben a béke illúziója mögé bújva leselkedik rájuk az igazi veszély.

A szereplőket állandó megfigyelés, zaklatás és ellehetetlenítés teszi próbára Ausztria Magyarországhoz ezer szállal kötődő, ám mégis teljesen más világában.

A Híd közepén című regény híven tükrözi az íróelőző regénye alapján megismert személyiségének két alappillérét: a szókimondást kényes történelmi kérdésekben, illetve a mélyről fakadó hit megélését a mindennapokban.

A hosszú évek óta Ausztriában élő Zsuffa Tünde hitelesen önti szavakba az érzést, amikor úgy fogalmaz: „A honvágyat nem lehet feldolgozni. Az otthonom ott van, ahol a családom, de a hazám az, ahol a szívemet hagytam.” 

gondola
  • Tudatgyilkosok, lélekmérgezők támadják a kultúrát
    A 777 Közösségi Egyesület és Márffy Bence magyar nyelv, irodalom és történelemtanár részesült idén a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjban, az elismeréseket pénteken adták át Budapesten.
  • Orbán Viktor találkozója Marine Le Pennel
    Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
  • A Barátság kőolajvezetéket fenyegeti a szélsőség
    Ha valami történne a Barátság kőolajvezetékkel, annak nagyon súlyos következményei lennének, nemcsak a magyarországi, hanem az egész régió olajellátására, és Ukrajnára is - mondta Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó