Az igazság és a hit győzelmének könyvei
Emberek, akiket egymás felé a szívük vezet. Sorsok, amelyek nem a végtelenben kereszteződnek. Küzdelmek a sötétség ellen, a szeretet erejével. Történet, amit az örök remény éltet.
2016. szeptember 4. 18:31

A Sziklakórházban mutatták be szeptember 2-án Zsuffa Tünde A Híd közepén című új, történelmi regényét. A hidegháború idején játszódó történet az 1956-os forradalom hőseinek és a külföldre menekült magyaroknak állít emléket. Az író egy olyan kort és közeget mutat be, ahol a szerelemnek, az őszinteségnek, a becsületnek, éppen úgy fájdalmasan magas ára van, mint a hallgatásnak, vagy magának az életnek.

A szerző Angyal a földi pokolban című könyvében megismert cselekményének méltó folytatásaként vetette papírra legújabb regényét. Az 1956 és 1980 között játszódó, ismert világpolitikai események köré épülő történetben Balázsovich Antóniának, Horthy Miklós testőrparancsnokának a lánya és a korábbról ismerős karaktereknek ezúttal olyan harcokban kell helytállniuk magukért és egymásért, melyekben a béke illúziója mögé bújva leselkedik rájuk az igazi veszély.

A szereplőket állandó megfigyelés, zaklatás és ellehetetlenítés teszi próbára Ausztria Magyarországhoz ezer szállal kötődő, ám mégis teljesen más világában.

A Híd közepén című regény híven tükrözi az íróelőző regénye alapján megismert személyiségének két alappillérét: a szókimondást kényes történelmi kérdésekben, illetve a mélyről fakadó hit megélését a mindennapokban.

A hosszú évek óta Ausztriában élő Zsuffa Tünde hitelesen önti szavakba az érzést, amikor úgy fogalmaz: „A honvágyat nem lehet feldolgozni. Az otthonom ott van, ahol a családom, de a hazám az, ahol a szívemet hagytam.” 

gondola
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó