Thürmer: A referendum nemzeti kérdés
A kvótareferendum az elmúlt időszak legfontosabb belpolitikai eseménye, amikor a választók a magyar függetlenségről mondhatnak véleményt - jelentette ki Thrümer Gyula a Kossuth Rádióban.
2016. szeptember 5. 12:07

A Munkáspárt elnöke úgy fogalmazott: ez egy nemzeti kérdés, ami sokkal fontosabb mint egy párt saját érdeke. Itt arról van szó. hogy Magyarország lakosságát bővítjük-e menekültekkel – magyarázta.  A Munkáspárt az elsők között javasolta, hogy az országot és európát meg kell védeni, a határokat le kell zárni.  Mi az október 2-i népszavazást a legfontosabb belpolitikai eseménynek tartjuk. Nem mindennap fordul elő, hogy megkérdeznek minket – mondta.

Kossuth Rádió - 180 perc
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • Szijjártó: magyar-orosz űrkutatási projektek indulnak
  Magyar-orosz űrkutatási projektek elindításáról, valamint a Nemzetközi Űrállomásra 2024-2025-ben felküldendő magyar űrhajós kiválasztásának megkezdéséről állapodott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában Dmitij Rogozinnal, a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat igazgatójával.
 • Karácsony végül igent mondott a vb-re
  A legfontosabb budapesti fejlesztéseket vitatták meg a kormány és a Városháza képviselői a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa tegnap délutáni ülésén. Az atlétikai világbajnokság körül egyetértés alakult ki, ám a szuperkórház megépítése, a Liget-projekt egyes elemei és az állatkerti biodóm megépítése körül maradtak bizonytalanságok.
 • A déli határ Európa utolsó védvonala
  Magyarország készül a békés karácsonyra, a boldog új esztendőre. De a déli határaink közelében százezernyi életerős, harcedzett, dühös férfi gyülekezik.
MTI Hírfelhasználó