Sorra buknak a balos nagyágyúk
Werner Faymann, Zoran Milanović, Victor Ponta. Három baloldali politikus, aki egy évvel korábban durva és közönséges módon sértegette Magyarországot és annak miniszterelnökét a migránsválság kapcsán. Mára azonban mindhárman eltűntek a politika süllyesztőjében, és feltehetően jó ideig nem is térnek vissza.
2016. szeptember 14. 08:52

Werner Faymann osztrák szocialista kancellár nemes egyszerűséggel lenácizta hazánkat. Aztán az idő előrehaladtával az osztrák álláspont is változott, megerősítették déli határukat is, igaz, a „kerítés” szó helyett a „kapu oldalsó szárnyakkal” elnevezést használták. Faymannon azonban ez sem segített, belebukott a migránsválságba.

Horvátország korábbi szociáldemokrata ügyvezető miniszterelnöke, Zoran Milanović sem adta alább, neki sikerült a „Magyarország Európa vakbele” sértő mondattal előrukkolnia.

Milanović a felépült magyarországi kerítésről pedig tömören annyit mondott: a 21. század legnagyobb „gyalázata és szégyene„. Pár héttel később már ős is arról beszélt, hogy Horvátországban iskerítést húznak fel, így a saját csapdájába esett. A politikus, aki egyébként a szocialista internacionálé tagja, a horvát parlamenti választásokon idén kétszer is bukott, majd a második, múlt vasárnap bekövetkezett választási vereséget követően lemondott pártja vezetéséről is.

Victor Ponta úgy fogalmazott bő egy esztendővel ezelőtt, miszerint „Románia emberként fog bánni a migránsokkal, nem pedig úgy, mint magyar szomszédaink, akik botokkal terelik és sorszámmal látják el őket”.

Ponta ugyan hivatalosan a bukaresti diszkótűz következményeként mondott le, ám valójában a mai napig is tartó korrupciós botrányai miatt vált ingataggá a lába alatt a talaj.

magyaridok.hu
  • Háború a nemzetállamok ellen
    Az internethasználók több mint negyven százaléka kezeli a platformot. Zuckerberg úr tehát moshatja kezeit: rajta igazán semmi nem múlik – vagy talán éppen majdnem minden?
  • Hazudtak, akik a CEU bezárásával kampányoltak
    Orbán Viktor kormányfő úgy fogalmazott: "Kizökkent az idő! Konferenciát tartottak Budapest belvárosában, mégpedig a CEU épületében, a Nádor utcában." "Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről" - jegyezte meg.
  • A Jogi Könyvszalon gyarapíthatja közös tudásunkat
    A francia mintára létrejött Magyar Jogi Könyvszalon hozzájárulhat közös tudásunk gyarapításához és a közéleti vitakultúra színvonalának emeléséhez - mondta köszöntőjében az államfő a hagyományteremtő szándékkal megszervezett, jogi könyveket bemutató első ilyen rendezvényen.
MTI Hírfelhasználó