Újabb amerikai hazugság az Iszlám Állam?
Az Iszlám Állam csupán a Nyugat kitalációja, melyet az Egyesült Államok talált ki annak érdekében, hogy igazoltan próbálja meg átvenni az irányítást a Közel-Keleten - írja Noha Al-Sharnoubi egyiptomi újságírónő.
2016. szeptember 17. 08:46

A globális összeesküvés-elmélet az egyiptomi állami média újságában, az Al-Ahramban jelent meg még augusztusban, melyben a cikkíró azt taglalja, hogy az Iszlám Állam valószínűleg nem létezik, és nem több, mint az Egyesült Államok trükkje, mellyel külpolitikáját igazolja a világnak – írja az Independent.

A közelmúltban Donald Trump rebpublikánus elnökjelölt beszélt az Iszlám Államról, de ő csak a keletkezésükről morfondírozott a nyilvánosság előtt. Szerinte Barack Obama és Hillary Clinton közel-keleti terrorellenes politikája szülte a dzsihadista csoportot.

Az Iszlám Állam mítosza

Noha Al-Sharnoubi viszont a terrorcsoport létét is kétségbe volna provokatív cikkében, melyet a 2001 szeptember 11-i terrortámadások okfejtésével kezd. Szerinte az Egyesült Államok ekkor kezdte meg a Közel-Kelet elpusztítását, megszállását, majd darabokra szedését. Hadjáratukat pedig az Iszlám Állam mítoszával tudták csak folytatni.

“Van, aki elhiszi az Egyesült Államok hivatalos verzióját a 2001 szeptember 11-i terrortámadásokról?” – teszi fel a kérdést, melyre rögtön válaszol: nem valószínű, az ikertornyok és a Pentagon megtámadását már régóta tervezték, háborút akartak kirobbantani a nemzeti tragédiával.

Ő is a régi nótát fújja

Al-Sharnoubi nem riad vissza az ellentmondásos témáktól hetente megjelenő cikkeiben. Írt már a burkini-tilalomról, a francia katonai beavatkozásról Líbiában, és egy egész cikket szentelt az áldozati csirkéknek, kacsáknak és libáknak. Az újságírónő a MEMRI (Közel-Keleti Médiakutató Intézet) által lefordított cikkben kérdésekkel bombázza olvasóközönségét:

“Vajon véletlen, hogy a szeptember 11-i terrortámadások végrehajtói amerikai repülőiskolába jártak?”

“Elképzelhető, hogy négy eltérített gép szabadon röpködött az amerikia légtérben és egymás után ütköztek bele az ikertornyokba, a Pentagonba 15-30 perces időközzel?!”

“És végig úgy támadtak, hogy közben egyetlen amerikia gép nem vette őket célba és nem lőtte le őket? Hol volt a hírszerzés, a műholdas megfigyelés és a radarok?”

“Vagy lehet, hogy az egészet előre eltervelték, hogy a későbbi iraki hadműveletüket igazolhassák vele?”

Az amerikai terrortámadások 15. évfordulója előtt két héttel íródott cikk rendkívül hiányos a médiában szereplő összeesküvés-elméletekhez képest, és csak az derült ki belőle, hogy megrendelték.

hirado.hu - Independent
MTI Hírfelhasználó