Minden magyar településre jutna bevándorló
Minden magyar településre jutna a bevándorlókból, ha bevezetnék a kötelező betelepítést - emelte ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjújában. A lap hétfői számában Rogán Antal úgy fogalmazott: "a veszély nagyobb, mint gondolnánk".
2016. szeptember 26. 10:58

Felhívta a figyelmet arra, hogy Németországban sem migránstáborokban, hanem településeken helyezték el a bevándorlók ezreit. "Brüsszelnek is nyilvánvalóan ez a célja a tagállamokban" - mondta Rogán Antal, kiemelve, hogy az Európai Parlament októberben megkezdi a kvótacsomag tárgyalását, és a már meghozott határozatuk alapján december elsejével meg is kezdenék a tagországokban a kötelező betelepítést. Az október 2-i népszavazással ezt kell megakadályozni - szögezte le a politikus.

"Akik véglegesen le akarják zárni Magyarországon a kvótakérdést, azoknak el kell menniük a népszavazásra és nemmel kell szavazni" - fogalmazott. Ha nem lesz meggyőző erejű ez a népszavazás, akkor 2018-ig bizonyosan fennmarad a vita - tette hozzá Rogán Antal, aki szerint a baloldal valójában "bevándorláspárti, és ha véletlenül kormányra jutnának, engednének Brüsszelnek a migrációs politikában is".

A miniszter kitért arra is, korábban született már határozat az önkéntes befogadásról, majd százhúszezer ember európai elhelyezéséről, most pedig már a felső határ nélküli kötelező elosztás áll az Európai Bizottság javaslatában. Döntöttek arról is, hogy meg kell könnyíteni a migránsok családegyesítését, ezért minden kvótaszámot nyugodtan megszorozhatunk hárommal, néggyel vagy akár öttel is - fejtette ki, hozzátéve: ha az összes Európába érkezett, másfél millió bevándorló számát ennyivel beszorozzuk, "akkor máris ott tartunk, hogy több tízezer embert kellene befogadnunk".

MTI
MTI Hírfelhasználó