Orbán: új egységet a gazdaságban is
A magyar sikerekhez szükség van a magángazdaság szereplőire is, akikkel ezért megállapodást kell kötni a versenyképességről, mert fontos, hogy a gazdaságpolitikában is létrejöjjön az új egység.
2016. október 14. 08:13

Ezt jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában.

Magyarországon ma a kényszerbetelepítés megakadályozása a legfontosabb kérdés, erről kell most tárgyalni – reagált a miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában arra, hogy az MSZP elnöke az alkotmánymódosításról nem, minden egyéb kérdésben azonban szívesen tárgyal vele. Orbán Viktor a 180 percben hozzátette azt is, régen rossz, ha egy 3,3 milliós tömeg véleménynyilvánítása után bárkit győzködni kell.

Csak mi mertük

Egy egész Európát kínzó kérdésről van szó, de egyetlen helyen, Magyarországon volt mersze megkérdezni a kormánynak erről az embereket, a népszavazáson kifejezett akaratukat pedig teljesíteni kell – hangsúlyozta a miniszterelnök. Az alkotmánymódosítás szövegéről természetesen vitatkozni lehet és kell is, hiszen minden szövegnél van jobb, ezért indul meg hétfőn a vita a dokumentumról.

Új egység

Arra a felvetésre, hogy az Alapjogokért Központ felvetése szerint a szöveg esetleg még tovább is szigorítható lenne, a miniszterelnök azt mondta, ez egy technikai kérdés.

Magyarországon létrejött egy új egység, a kormánynak pedig az a kötelessége, hogy érvényt szerezzen az új egység akaratának – ismételte meg a miniszterelnök.

Csak önkéntesen

A magyar álláspont szerint pedig az identitáskérdéseket semmiféle külső erő nem érintheti, ha ugyanis ezt valaki megteszi, azt jelenti, hogy nem vagyunk urai saját sorsunknak. Magyarország véleménye továbbra is egyértelmű: csak önkéntes kvóták létezhetnek, és abban bízik, az Európai Bizottság belátja, az rossz döntést hozott, és visszalép a javaslatától. Több ország is így látja ezt, ám egyetértés máig nem alakult ki, úgy tűnik tehát, ez a vita Magyarországra vár – emelte ki a miniszterelnök.

Munkaalapú rendszer

Belpolitikai ügyekről szólva Orbán Viktor emlékeztetett: folyamatos és heves viták vannak arról, jó irányba tart-e a gazdaság, a hitelminősítők folyamatosa javuló véleménye azonban ezt eldönteni látszik. A cél továbbra is világos: egy munkaalapú gazdasági rendszer kell, amelynek lényeges eleme a teljes foglalkoztatottság. Ma már ott tartunk, hogy az elmúlt hat évben 660-670 ezer új munkahely keletkezett, az ígéret pedig 2010-ben egymillióról szólt, az esélyeim így nem rosszak – fogalmazott Orbán Viktor.

Még egy új egység

A sikerekhez természetesen szükség van a magángazdaság szereplőire is, akikkel ezért megállapodást kell kötni a versenyképességről az oktatás, a szakképzés dolgairól is, mert fontos, hogy a gazdaságpolitikában is létrejöjjön ez az új egység – jelentette ki a miniszterelnök.

Kossuth Rádió/180 perc
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Gyűlöletcunamit indított a baloldal Müller Cecília ellen
  Ismét Müller Cecília került a balliberális médiumok célkeresztjébe. Ezúttal Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke köszörülte a nyelvét az országos tiszti főorvos személyén és munkásságán a Népszavában, összességében azt nehezményezve, hogy az emberek köszönetet mondanak Müller doktornő munkájáért. A 444.hu sem cáfolta meg magát: kapva kapott az alkalmon, hogy lefasisztázza a szakembert.
 • Négyből semmi – A szegedi szabadstrandok múltja és jelene
  „A szabadstrandok elvételére tett kísérlet merénylet a magyar nyár ellen” – olvasható az MSZP legújabb hazugságkampányában, melynek aláírásgyűjtő akciójába nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a párt szegedi önkormányzati képviselői is. Azok, akik az elmúlt másfél évtizedben asszisztáltak ahhoz, hogy a Tisza-parti baloldali városvezetés Szeged valamennyi szabadstrandját fölszámolja.
 • A legnagyobb veszély az, hogy egyre mélyebbre ássák magukat az árokba
  „Engem nem érdekel, hogy ki hergel kit. A tanárok a diákokat, a diákok a tanárokat, vagy a politikusok hergelik kiállásra őket. Ennek a boncolgatásától el kéne lépni, és a kölcsönös bizalmat kellene valahogy visszahozni” – Rátóti Zoltánt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen kinevezett kuratóriumának tagját kérdeztük modellváltásról, elvégzendő feladatokról, jogkörökről, ellenállásról, illetve szembesítettük a sértett felek követeléseivel. Interjúnk.
MTI Hírfelhasználó