Velünk szórakozik a Charlie Hebdo
A gyűlölködés boldoggá teszi a magyarokat
A tiszteletlen, gyakran vérlázító karikatúráiról ismert, francia vicclap, a Charlie Hebdo ezúttal Magyarországon gúnyolódik – szúrta ki a PestiSrácok.hu. A nemrég még az olasz földrengés áldozatain nevetgélő lapban előkerül Trianon, a cigányság, a migráció, a kormány, illetve a szomszédainkhoz fűződő viszonyunk. A karikatúrában megjelenik az is, hogy mi a világon szinte mindenkiről azt gondoljuk, hogy meg akar ölni minket álmunkban, illetve hogy a gyűlölködés boldoggá is teszi a magyarokat, írták.
2016. október 15. 09:43

Tamás Gáspár Miklós a lapban Trianon témáját feszegeti a leginkább riportra hajazó írásban. A cigiző, hózentrógeres filozófus a képregényszerűen elkészített írásban azt mondja, hogy a terülteink elcsatolása a magyarság legnagyobb tragédiája, ami a jobboldal alapmítoszává vált, ezáltal pedig tulajdonképpen a gyűlölet szimbóluma is, ami okod ad arra, hogy utáljuk északot, keletet, délt, nyugatot, az Egyesült Államokat, az EU-t, az ortodoxokat, a migránsokat és még az oroszokat is. Írják azt is, hogy mi a világon szinte mindenkiről azt gondoljuk, hogy meg akarnak ölni minket álmunkban, illetve hogy a gyűlölködés boldoggá is tesz minket. A filozófus a képregényben arról is beszél, hogy mennyire meglepődött a jobboldal demokrácia-ellenességén, és felemleget egy régebbi vitát, ahol kozmopolitának nevezték.

Kovács Zoltán kormányszóvivő is megjelenik a karikatúrán és arról beszél, hogy a kormány nem szeretne vitákat generálni, de akkor is meg fogja védeni az országot, hogy ha ez problémákat szül. Itt természetesen a migránsokról is szó van, a határzárról, valamint Orbán Viktort Nicolas Sarkozyhez hasonlítják.

Természetesen a népszavazás kérdése és az alkotmánymódosítás is szóba kerül az újságban, ahogyan a környező országokkal való együttműködés lehetősége is.

Köves Slomó is előkerül a lapban, aki a cigányságról, illetve a jobboldal térhódításáról beszél: az ortodox rabbi a “cigánybűnözés” szót a szélsőségesek kreálmányának nevezi, és azt mondja, hogy az egészről a nyomor és a reménytelenség tehet, amellyel a legnagyobb magyarországi kisebbség élni kényszerül. Azt mondja, hogy ilyesmi szó és megbélyegzés a zsidókkal kapcsolatban még nem létezik, de ha teret adnának a szélsőséges eszmék elterjedésének, akkor ez megváltozhat.

Kovács Gergely a Kétfarkú Kutya Párt alapítója Donald Trumpot veszi elő és azt mondja, hogy a republikánus elnökjelöltet legfeljebb humoristaként tudná komolyan venni. Hogy miért pont most kaptunk kitüntetett helyet a hírhedt lapban, azt nem tudni, egy dolog azonban biztos: ha csak mindenkit ennyire sértegetnének, akkor nagy valószínűséggel nem haragudna rájuk a fél világ, és a tragikus 2015. január 7-i esemény sem következett volna be – írta a francia magazint szemléző PestiSrácok.hu.

magyaridok.hu - PestiSrácok.hu
  • Miért félnek Trumptól még mindig?
    Aki alternatív világértelmezési keretet és fogalom-készletet merészel használni, azt egész egyszerűen kitiltják minden létező platformról, és ezzel volt valóság, nincs valóság, egy gonddal kevesebb.
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
MTI Hírfelhasználó