Kezdődik a vita az alaptörvény-módosításról
Hétfőn tíz órás vitát kezd az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosításáról, amelyen várhatóan a kormányfő is felszólal.
2016. október 17. 08:36

9 órakor kezdődik hétfőn az Országgyűlés eheti egyetlen ülésnapja. A napirend előtti felszólalásokat az interpellációs blokk, illetve a képviselői kérdések órája követi, majd a Ház megkezdi az Orbán Viktor miniszterelnök által múlt hétfőn beterjesztett, az idegen népesség Magyarországra telepítését tiltó, hetedik alaptörvény-módosítás 10 órás vitáját. Várhatóan a vitán előterjesztőként a kormányfő is felszólal.

Az Országgyűlésben egyébként ez a hét a bizottsági munkáé, holnap 11, szerdán pedig összesen 5 parlamenti bizottság vagy albizottság ülésezik. A Gazdasági bizottság kedden egyebek mellett az atomenergia 2014. évi magyarországi alkalmazásának biztonságáról szóló jelentést, az Igazságügyi-, a Kulturális-, a Külügyi, a Vállalkozásfejlesztési és az Európai Ügyek bizottsága a tavalyi költségvetés végrehajtását, a Fenntartható fejlődés bizottsága pedig a hulladékgazdálkodási rendszer módosítását vitatja meg.

A Mezőgazdasági bizottság szőlő- bor- és pálinka albizottsága a szeszes italok adóügyeiről Tállai András államtitkárt hallgatja meg, ám foglalkoznak a pálinka név használatával, továbbá a borexport és -import idei alakulásával is. A Mezőgazdasági bizottság Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert hallgatja meg az elmúlt éves tevékenységéről, majd a testület ellenőrző albizottsága előtt szintén a tárcavezető számol be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szervezeti átalakításáról, ezt követően pedig Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert hallgatják meg az idei agrártámogatások kifizetéséről. Szerdán a Honvédelmi és rendészeti bizottság törvénytervezeteket készít elő a szavazásra, a Nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésen tájékozódik az aktuális nemzetbiztonsági kérdésekről, a Népjóléti bizottság a bölcsődei fejlesztésekről hallgatja meg a területért felelős miniszteri biztost, de ülésezik a Nemzetiségek bizottsága és ennek egyik albizottsága is.

InfoRádió
MTI Hírfelhasználó