A baloldal fizetett provokátorokkal az ünnep megzavarására készül
Juhász Péter és más baloldali szerveződések – köztük az illegális bevándorlókat segítő Migration Aid alapítója – meg akarják zavarni a Kossuth téri megemlékezést.
2016. október 20. 15:45

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a Fidesz és a KDNP véleményét ismertetve csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: miközben a jóérzésű emberek a hősökre, a szabadságért való bátor kiállásra szeretnének méltó módon emlékezni, sajnos olyan jeleket látni és hallani az elmúlt napokban, hogy a baloldal az ünnep megzavarására készül.

“Juhász Péter és más baloldali szerveződések – köztük a bevándorláspárti és az illegális bevándorlókat segítő Migration Aid alapítója – meg akarják zavarni a vasárnap délutáni Kossuth téri ünnepi megemlékezést, és ezt nem is tagadják” – fejtette ki. Hozzátette: a kormány által vasárnapra szervezett hivatalos Kossuth téri ünnepségre rászervezik a megmozdulásokat, sőt már a fizikai erőszakot sem zárják ki. Ez elfogadhatatlan, ezt kategorikusan vissza kell utasítani – jelentette ki Hollik István.

Jelezte: akik rendzavarásra készülnek, jó, ha tudják, ezzel a cselekedetükkel, kimeríthetik a garázdaságra való felbujtást. Határozottan kérjük, ezt fejezzék be – mondta.

A KDNP-s politikus szerint ezek az ellenzéki politikusok – ahogy máskor is – most is a nemzeti érdek elé helyezik saját pártpolitikai érdeküket, politikai ambíciójukat. Ezért minden tisztességes politikus szégyellhetné magát – “mi sajnos attól tartunk, hogy ők nem fogják” – mondta.

Felidézte, hogy tíz éve, az 50. évfordulót a baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével tönkre tette, az akkori kormány erőszakos rendőrterrort, gumibotot, könnygázt, vízágyút és lovas rendőröket vetett be a békés megemlékezők ellen. Ez az erőszak nemcsak a bántalmazott embereket sértette, hanem 1956, a forradalom emlékét is meggyalázta – emelte ki.

Nem lesz extra biztonság

A kormánypárti képviselő arra kérte “a baloldal levitézlett figuráit”, hogy próbálják meg megérteni: vannak nemzeti ügyek, vannak nemzeti ünnepek. Ezeket méltósággal és békésen ünnepli minden magára valamit is adó ember.

A forradalom a 20. századi magyar történelem legnagyobb eseménye, amire mindannyian büszkék lehetünk  - tette hozzá, kiemelve: hisznek a magyar nemzetben, abban, hogy vannak nemzeti ügyek, ahol nincs helye pártpolitikának és önző pártpolitikai szempontoknak.  ”Hiszünk a magyar hősök bátorságában, hiszünk a magyar nép értékében és alapelveiben” – fogalmazott. A mostani 60. évfordulót szeretnének úgy ünnepelni, ahogy az a hősök és áldozatok emlékéhez méltó: tisztelettel, büszkeséggel és szeretettel.

Arra kérnek minden jó érzésű magyart – határon innen és túl -, ha tehetik, személyesen vegyenek részt a Kossuth téri ünnepségen most vasárnap délután 3 órakor, “emeljük fel a fejünket” és emlékezzünk együtt az 1956-os hősökre – mondta Hollik István.

Kérdésre válaszolva elmondta: külön, extra biztonsági intézkedésekre nem kell számítani. Ők nem az a kormány, akik el szeretnék zárni a nemzeti ünnepeket az emberektől, ez Gyurcsány Ferencéknél volt szokás – tette hozzá.

MTI
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó