Közép-Európa és 1956 - Írók a forradalomban
Emlékülés lesz a Parlamentben a Magyar Országgyűlés, a Magyar Írószövetség és a Lakitelek Népfőiskola szervezésében.
2016. október 21. 17:38

A Magyar Országgyűlés, a Magyar Írószövetség és a Lakitelek Népfőiskola tisztelettel hívja Önt és kedves hozzátartozóit a Közép-Európa és 1956 – Írók a forradalomban című emlékülésre a Parlament Felsőházába.

Időpont: 2016. október 29. 10.00 – 13.00

Az emlékülést megnyitja: Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke.

Az emlékülést vezeti: Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke. Felszólal mások mellett: Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek; Bíró Zoltán a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) főigazgatója; Buda Ferenc költő, műfordító; Földváryné Kiss Réka a NEB elnöke; Kiss Gy. Csaba művelődéstörténész; Mács József író, M. Kiss Sándor a RETÖRKI főigazgató-helyettese; Rózsássy Barbara költő, író; Salamon Konrád történész; Schmidt Mária az 1956-os Emlékév kormánybiztosa; Sergius Sterna-Wachowiak a Lengyel Írók Egyesületének elnöke; Szakolczay Lajos irodalomtörténész; Szentmártoni János a Magyar Írószövetség elnöke.

Felhívjuk minden kedves érdeklődő figyelmét, hogy a részvétel regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát az iroszovetseg.1956@gmail.com e-mail-címre küldje meg. Levelében tüntesse fel nevét és személyi igazolványszámát. A regisztrációkat jelentkezési sorrendben rögzítjük a Felsőház befogadóképességének határáig. Belépés a XII. kapu történik majd. A belépés legkorábbi lehetséges időpontja 9.00 óra. A beléptetéshez a regisztrációkor megadott arcképes igazolványra van szükség.

Jelentkezési határidő: október 26. (szerda) 24.00 óra

Emlékezzünk együtt az 1956-os forradalom 60. évfordulóján!

gondola
  • Miasszonyunk
    Ahogy várható volt, valamilyen technikai problémát neveztek meg máris, de úgysem hisz már senki sem a „hivatalos magyarázatokban” egy ilyen, a hazugság és képmutatás örvénylő káoszában elsüllyedő világban.
  • Európának új vezetőkre van szüksége
    Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.
  • Mire kéne költeni a pénzt a Notre-Dame felújítása helyett?
    A haladás előtt élő ember még összekötötte a szépet a jóval. Nem véletlen, hogy Notre-Dame-ot építettek, nem pedig feminista vagy "fat positivity" mozgalmat alapítottak.
MTI Hírfelhasználó