Magyarország érdekeit a magyaroknak kell megvédeniük
Kövér László: a mai magyarok nem követhetik el a dualizmus kori hibát: érdekeik védelmét nem lehet másra bízni.
2016. október 28. 11:54

Magyarország érdekeit a magyaroknak kell megvédeniük a közösen vallott értékek, a közös történelmi tapasztalások alapján, másokban is szövetségest keresve, de önerőből - mondta az Országgyűlés elnöke pénteken Makón, Návay Lajos vértanúhalált halt magyar politikus 1945-ben lerombolt szobrának újraállításakor.

Kövér László a makói városháza előtti parkban mintegy ezer ünneplő előtt avatóbeszédében azt mondta: a huszonegyedik században a magyar nemzetből senkit nem lehet kirekeszteni, mert mindenkire szükség van a felemelkedéshez, “de jóhiszeműségből nem fogjuk feladni önvédelmünket” azokkal szemben, akik nem építeni, hanem rombolni akarják a magyar nemzetet és a magyar államot.

Kiemelte: a múlt magyar mártírjainak, “saját önbecsülésünknek és gyerekeink jövőjének” egyaránt tartozunk ezzel.

 Lázár János: Návay Lajos szobrának hiánya sértette a nemzeti jóérzést

Návay Lajos szobrának hiánya sértette a nemzeti jóérzést, a magyar és az alföldi ember azonosságtudatát, az általános erkölcsi érzetet, amellyel megkülönböztetünk egymástól jót és rosszat, igazat és hamisat, ” ezt a vétket jóvátenni vagyunk ma itt” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Makón, Návay Lajos vértanúhalált halt magyar politikus 1945-ben lerombolt szobrának újraállításán.

Lázár János, a makói városháza előtti parkban mintegy ezer ünneplő előtt avató beszédében hangsúlyozta: a szoborállítás , ahogyan a szobordöntés is, mindig értékválasztás. Szólt arról, hogy a törvényhozás területén létezik az úgynevezett mulasztásos törvénysértés fogalma, és ehhez hasonlóan a nemzeti gondolkodásban is léteznie kell a mulasztásos erkölcsi törvénysértés fogalmának.

MTI
  • Európa az őt alkotó tagállamoktól lehet erős
    Európa attól lesz erős, ha az őt alkotó tagállamok is erősek lesznek, nem pedig attól, hogy Brüsszel erős, a tagállamok pedig gyengék - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Fidesz-KDNP országjárásának tiszafüredi helyszínén.
  • Magas lengyel állami kitüntetést kapott Kövér László Varsóban
    A lengyel-magyar parlamenti együttműködésben és a két ország viszonya fejlesztésében szerzett kiemelkedő érdemekért a lengyel államfő által adományozott kitüntetést Kövér Lászlónak a lengyel alsóházi elnök, Elzbieta Witek adta át.
  • Hollómese
    Mindenki ismeri La Fontaine meséjét, melyben a róka kiravaszkodja a holló csőréből a sajtot. Ha az ifjabbak közül valaki mégsem, akkor sürgősen pótolja. Alapsztori.
MTI Hírfelhasználó